Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

To není sadomaso - to teď frčí!

Tvůrci módních trendů si pro nás připravili další vychytávku, kterou podle všeho určitě musíme mít. Není jí nic jiného než lakovaná kůže, která tu sice už jako snad všechny „trendy“ byla,. Teď se vrací na výsluní.

magazin.cz
Lakovaná móda byla hitem osmdesátých let. Trochu odbočím, ale nemohu si odpustit poznámku k těmto létům, respektive k módě, která v tu dobu frčela. Osmdesátky jako takové jsou považovány za hrob vkusu.

Nosily se šílenosti typu natupírovaná patka do výše jednoho metru, vycpávky na ramenou, které udělaly z nositelky rázem krabici, nejoblíbenějším materiálem byl silon a když dotyčná na svém těle nezkombinovala alespoň osmnáct barev, byla rázem out. Přesto se k nám móda tohoto desetiletí stále vrací. I když samozřejmě v pozměněné formě. Vrátily se legíny, netopýří rukávy, overaly, plastové šperky atd.

Laku pomálu

A teď zpět k laku. Lakované kousky oblečení mohou vypadat velmi luxusně, ale pozor, zrovna tak i dosti lacině. Záleží na tom, co si vyberete a s čím zkombinujete. Například bych si rozhodně nepořizovala rudý lakovaný kabát. Musel by být fakt eňo ňuňo, abych o něm neprohlásila, že jeho majitelka v něm vypadá jako lehká děva.

magazin.cz
Ale třeba takové rudé lakované lodičky… Hm, to už je jiná, i když i tento kousek samozřejmě vyžaduje odvahu nositelky, jelikož přiláká pozornost půlky města.

Rozhodně nedoporučuji se do lakovaného oblečení obléci od hlavy až k patě, to by byl fakt úlet. Nejlepší je si v tomto trendu, pokud ho za každou cenu chcete mít, pořídit jen doplňky, například už zmiňované lodičky a k nim kabelku.

Teď letí opět obrovité, které jsou sice nepraktické, protože v nich všechno hledáte dvě hodiny, ale vypadají úžasně. Při výběru barev bych se spoléhala na starou dobrou černou, pro odvážné červenou, ale dobře vypadá i tmavá fialová a lahvově zelená.

Líbí se vám lakovaná kůže?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 172