Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tetování / foto: shutterstock

Tetování jmen dětí - vyjádření vzájemného pouta nebo módní trend?

Tetování ku příležitosti narození vlastního potomka. To bývá přání klientů, se kterým se v posledních letech setkávají tetovací salóny čím dál častěji, a které má mnoho podob.

Důvody pro takové rozhodnutí mohou být různé, nejčastěji dotyční odpovídají, že jim jde o vzájemné propojení s potomkem, nebo že takto projevují hrdost být rodičem.                                                                                              

Jméno a datum narození

Nejčastěji lidé volí pouze tetování křestního jména dítěte, někdo ke jménu ještě automaticky přidává datum narození. To má jistě své výhody - rodiče například nezapomenou na narozeninovou oslavu. Také ostatní maminky z dětského hřiště mohou zaznamenat významnou událost a pořídit malému oslavenci nějaký pěkný dárek. 

Části těla

Oblíbené jsou také motivy dětské ručičky či nožičky, nejlépe vykreslené podle otisků vlastního dítka. Možná se tatéři setkali i s jinou částí těla, která se takto nechává navždy zvěčnit, třeba dětské ouško nebo nosík. Pro takové rodiče může být úsměvné za několik let porovnávat roztomilou tlapku vytetovanou na svém rameni s botami č. 40, do kterých postupem času synáček dorostl.

Kresba dětského obličeje

Nechat si vytetovat celý obličej svého dítka, to už chce pořádnou dávku odvahy a hlavně schopného a zkušeného tatéra. Vzhledem k časové náročnosti celého procesu se kresba provádí podle přiložené fotografie a důležité je také místo, které si vyberete. Je dobré vzít v úvahu, že některé části těla se při různých pohybech ohýbají nebo smršťují, takže může docházet ke komickému deformování obličejové kresby, za což vám později vaše dítko jistě poděkuje.

Novinka - tetování obrázků od vlastních dětí

Opravdu netypickou a originální záležitostí je nechat si udělat tetování podle obrázku, který vaše ratolest namaluje. Malý návrhář vám sám vytvoří originální motiv, doporučujeme však používat spíše kresby abstraktní, ve kterých si lze dle vlastní fantazie představit cokoliv. S klasickým dětským domeček nebo autíčkem opravdu moc parády nenaděláte, zato třeba takový netopýr v dětském podání už může vypadat zajímavěji.

Tetování jmen dětí - vyjádření vzájemného pouta nebo módní trend?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!