Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jsem tlustá! Jsem taky mrtvá?

Občas se při listování módními časopisy zdravě naštvu. Všude na mě vykukují vyzáblé krasavice, které by se podle všeho měly stát mými vzory a já bych se nejspíš měla vrhnout z mostu, kdybych se jim ani vzdáleně nepodobala.

magazin.cz
Nebo mě vyloženě dojímají články, kde se řeší problémové partie a pro ilustraci jsou tam vždy vyfocené dívky nebo ženy, které podle redaktorů mají problémy s postavou.

Pokaždé si můžu oči vykroutit, abych objevila alespoň náznak zmiňovaného nedostatku na postavě zvěčněných krásek. Proč tam sakra nevyfotí holku s pořádným zadkem, s balony místo prsou nebo s pneumatikou kolem břicha?!

Proč se sakra v podobných magazínech děla, že takové ženy neexistují, že všechny jsme dokonalé a hlavně ŠTÍHLÉ?!

Co je to normální?

Druhou věcí celého problému je odpovědět si na otázku, co je normální. Je normální mít při výšce 179 centimetrů 46 kilo nebo zase si kvůli velkému břichu nemoci zavázat tkaničky? Ať tak nebo onak, každý jsme nějaký a já se dnes zaměřím na opomíjené baculky, kterých je kolem nás dost a dost.

magazin.cz
Já mám postavu normálních rozměrů, ale v mém okolí je spousta žen, které jsou řekněme prostorově výraznější a tak vím, jak velký řeší problém při výběru oblečení.

Obchody jakoby dělaly, že svět končí velikostí L v lepších případech XL. A tak se někdy do takových hadříčků milovnice jídla nacpou a jsou rázem terčem posměchu. Krátké tričko jaksi nezvládá zakrýt břicho, rukávy se zařezávají do masitých paží, kalhoty se různě deformují.

Když už nebohá žena větších rozměrů narazí na obchod, kde mají i její velikost, tak se musí chuděra spokojit s tím, že bude chodit v neforemných hadrech, které mají kolem jejího boubelatého těla vytvořit ohromnou hradbu, jež by měla okolí zatajit, že její nositelka má nějaké to kilčo navíc…  

Ale i ženy s nadváhou se chtějí líbit a chodit hezky oblékané. Je tedy pro výrobce oblečení takový problém vyrobit trendy oblečení i v nadstandardních velikostech a nebo i nadále hodlají dělat, že polovina světové populace neexistuje?

Baculky, které se nebojíte být krásné a rády se hezky oblékáte, poraďte svým bezradným kolegyním, kam za nákupy hezkého oblečení velikosti XXX…?

Jste spokojené se svojí váhou?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 541