Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Briliantový prsten / foto: shutterstock

Diamanty jsou pro náročné. Dovolit si je ale může každý

Diamant je nejtvrdší přírodní drahý kámen. Na špercích se nejvíce cení drahé kameny s kulatým brusem, tzv. brilianty. Máme jej všichni nedomyslitelně spojen s luxusem.

Máme jej také spojen s požadavky těch nejnáročnějších, s nedosažitelností a s vysokými cenami. Je to ale pravdou? Pocit luxusu si dnes totiž může dopřát opravdu každý, aniž by u toho vykrvácela jeho peněženka.

Kolik stojí prsten s diamanty?

A toto luxusní potěšení je tady pro vás hned v několika podobách. Oslovit vás může třeba široká nabídka diamantových prstenů, které začínají už na částkách okolo pěti tisíc korun. Jak vidíte, v žádném případě se nejedná o nic nedostupného. Ceny se samozřejmě odvíjejí od:

- Velikosti kamene

- Počtu osazených kamenů

S většími kameny a s bohatším osázením diamanty cena stoupá. Pokud chcete diamantový prsten za přijatelnou cenu, tak můžete zvolit buď jeden kámen, nebo osázení více menšími kamínky. S vašimi rostoucími nároky potom roste úměrně také cena, můžete se pohybovat v řádově desítkách tisíc korun, ale může přesáhnout i sto tisíc. Materiál samotného prstenu je pak často bílé, žluté nebo růžové zlato.

Diamantová klasika mezi šperky

Nejsou to ale pouze diamantové prsteny, kterými se ženy nebo slečny rády zdobí. Pozornost nepochybně zaslouží také náušnice, které nosí každá opravdová dáma. A možná je to inspirace také pro pány, aby se podívali na nové diamantové náušnice, které kopírují aktuální módní trendy. Vaše drahá polovička si jistě některé z nich zaslouží a určitě by jí slušely, co říkáte?

Také u diamantových náušnic ceny začínají na podobných částkách jako v případě prstenů a opět se to odvíjí od velikosti a četnosti osázení jednotlivými kameny. Ale na velikosti tady opravdu nezáleží. Je-li šperk darován z čisté lásky, tak i menší kámen oči vaší slečny nepochybně rozzáří.

K tomuto článku není otevřena diskuze