Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Show Production

Je tetování stále in? Nebo už nuda!

Lidé si svá těla zkrášlují nejrůznějšími kreacemi už od nepaměti. Ale je bolestivé tetování stále ještě in, nebo už dávno není moderní?

magazin.cz
Zprvu mělo tetování rituální charakter, ale také se jím určovala příslušnost k jednomu kmeni, válečníci si tetovali tělo i obličej, aby jím zastrašili své protivníky… Dnes je tetování povětšinou už jen módní záležitostí.

V nedávných letech zažívalo zdobení těla nebývalý boom a tatéři byli doslova zavaleni prací. Dnes už to vypadá, že je tato móda spíše na ústupu. Ale ruku na srdce, snad každý z nás zná, pokud nemá sám obrázkem zdobené tělo, někoho ze svého okolí, kdo si alespoň malý výtvor na kůži nechal udělat.

Odraz charakteru?
Říká se, že zvolený motiv odráží charakter jeho nositele. No, posuďte sami: Richard Krajčo se pyšní obrázkem delfína, kterého má na rameni. Když jsem si toho na něm poprvé všimla, myslela jsem si, nebo spíše doufala, že jde jen o recesi a delfínek je pouze namalovaný, ale bohužel jsem se mýlila…

magazin.cz
Kontroverzní Britney Spears zase zdobí roztomilý andělíček. Podobný motiv má kromě jiných na sobě i dcera rockera Ozzyho Osbournea Kelly, která má na lopatkách andělská křídla.

Fotbalista David Beckham má na svém těle hned dvanáct výtvorů. Tím posledním je polonahý akt jeho manželky Victorie, který zdobí jeho předloktí.

Svého času nedala nikomu spát ozdoba paže Melanie Griffith, která si asi myslí, že oddanost svému muži Antoniu Banderasovi dokáže jedině tím, že si nechá jeho jméno vytetovat do kůže…

Co s ním?

magazin.cz
Že si má každý pořádně rozmyslet, co si nechá do kůže vytetovat, je bez debat. Sice není vcelku problém si nechat obrázek z kůže odstranit, ale jde o velmi bolestivou proceduru a místo po něm pak stejně není bez chyby.

Mimochodem v Anglii si v poslední době nechává tetování odstranit každý druhý jeho majitel. A na závěr: Sama jsem majitelkou jednoho pěkného obrázku a docela mě baví odpovídat na naprosto zbytečné dotazy typu: Co s tím budeš dělat, až budeš stará? Co? No, přece nic! Až budu v důchodovém věku já, tak i všichni mí hojně potetovaní vrstevníci…


Zajímavé a šílené kérky:


Máte nějaké tetování? Jaké?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 488