Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zuzana Norisová / foto: Korzo

Obléknete si cokoli? Nebo se stydíte?

Odnepaměti platí, že ten, kdo něčím vybočuje z řady, je zbytkem společnosti brán s reservou. Je jakoby tiše trpěn, pokud tedy svým chováním nikoho přímo neobtěžuje. A to samozřejmě platí i o módě.

magazin.cz
Při zevrubném pozorování cestujících třeba v metru mi přijde, že v Čechách už je považován za extravagantního i ten, kdo se řídí aktuálními trendy a nebo třeba dámy, které se nestydí za svou ženskost a s klidem ji zdůrazňují, zrovna tak zbytek cestujících „blbě čumí“ na muže, který je upraven a nedej bože voní!

Strašidla, nebo ikony?
A co teprve, když si to na perón přicupitá osůbka podobná Kateřině Winterové, Zuzaně Norisové, Lence Kořínkové, Báře Štěpánové nebo třeba Berenice Saudkové! To už tedy s otevřenu pusou zírám i já… J Tyhle holky mě baví, obdivuju jejich odvahu si na sebe obléci téměř cokoli, jejich schopnost zkombinovat nezkombinovatelné a ještě ke všemu ustát v lepším případě jen pátravé pohledy okolí, v horším hloupé poznámky a posměšky.

Zuzana Norisová se ke svému ultraextravagantnímu stylu propracovávala postupně. Když do Čech přijela z rodných Malacek, vyznávala ještě naprosto standardní módu a na ulici by si jí nikdo nevšiml. Dnes je vše už úplně jiné. Zuzanin styl, ve kterém nesmí chybět sukně plné volánků, pruhované podkolenky, záplava šílených barev, vrstvení, kila plastové bižuterie nenechá nikoho chladným, respektive každý si jí všimne.

Jako taťkův obrázek

magazin.cz
Berenika Saudková, dcera excelentního kreslíře Káji Saudka, jakoby přímo vyskočila z tátových komiksů. Sama přiznala, že byla i Saudkovými obrázky obklopena od dětství a tak je možné, že ji to ovlivnilo. Její styl je opět neopakovatelný. Berenika se s oblibou obléká do dětinských variací, které korunuje třeba jen jednou pruhovanou podkolenkou a lodičkami s vysokánskými podpatky k tomu. Krásná blondýnka má ještě ke všemu i zcela extravagantní tělo, ale to je na jinou debatu…

A samozřejmě nesmím zapomenout na Jirku Korna. To je přímo přírodní úkaz! Jeho téměř scifi modely jsou už pověstné. Jirka prý tráví volný čas tím, že pátrá po obchodech a hledá kousky, které naprosto vybočují z řady a rozhodně nevypadají, že by si je koupili i další muži.

A teď je řada na vás, milé dámy. Práskněte, co nejvíc extravagantního jste na sebe oblékly a naopak, co byste si na sebe nikdy nevzaly a jaký je váš názor na celebrity, které jsem v článku jmenovala?
 

Považujete se za vyznavačku extravagantní módy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 207