Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak vykouzlit neodolatelný pohled?

Úplně jednoduše – řasenkou. Podle průzkumů až osmdesát procent žen používá tuto čarovnou pomůcku, tak se na ní pojďme trochu podrobněji podívat.

magazin.cz
Ženy si oči zvýrazňovaly téměř od pradávna všemožnými prostředky, například uhlíky nebo barevnou šťávou z bobulí. Vznik řasenky se datuje od roku 1913, kdy lékárník T. L. Williams vytvořil ze směsi rozdrcených uhlíků a vazelíny hmotu, která se při troše dobré vůle dala považovat za předchůdce dnešních řasenek.

Poté si ještě oblíbené černidlo řas prošlo léty vývoje od tuhých hmot připomínajících krém na boty až přes tubu, ze které se mačkala řasenka na kartáček a až poté aplikovala.

Řasenky všech druhů a barev
Naše předkyně by jistě nestačily zírat, jaké máme dnes možnosti. Řasenky jsou prodlužující, voděodolné, zahušťující. Na trhu existují kromě obligátní černé a hnědé i řasenky dalších barev, jsou i takové, které obsahují třpytky, které naše očka ještě více rozzáří.

Vybírat tu nejvhodnější můžete také podle všemožně tvarovaných kartáčků, které se vyrábí z různých materiálů. Prostě každá z nás si tu pro sebe nejvhodnější snadno najde.

Méně je obvykle více

Dalšími pomocníky při zkrášlování řas nám mohou být kleštičky na jejich tvarování a samozřejmě umělé řasy. Jen pozor, kleštičkami „natočíme“ vždy nenamalované řasy, pokud bychom je tvarovaly i s řasenkou, hrozilo by jejich polámání. Správně nalepit umělé řasy chce cvik, ale dřív nebo později to zvládne každá.

magazin.cz
Své vlastní řasy můžeme zahustit jen trsy těch umělých, takovéto vylepšení se hodí i k dennímu nošení. Celý pás umělých řas si nechte maximálně na nějakou společenskou událost, kdy je výraznější líčení vhodnější.    

Každopádně platí, a spousta žen to tak i dělá, že ke každodennímu líčení stačí jen řasy namalovat řasenkou, která obličej dostatečně zvýrazní. Odborníci radí řasy před aplikací řasenky rozčesat kartáčkem, kterým vyčešete případné částečky pudru nebo očních stínů, které by v nich mohly ulpět a způsobit drolení a hrudkování.

Pro výraznější nalíčení oči zkrášlíme dvojitou vrstvou řasenky. A nakonec musím připomenout, že samozřejmě NIKDY nesmíme zapomenout na důkladné odlíčení očí vhodným přípravkem, který řasenku rozpustí bez toho, abychom si oči musely nepříjemně třít.

Jaké druhy líčení očí používáte?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 231