Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šátek, skvělý módní pomocník

Když se naučíte šátek nosit, zjistíte, že je to neocenitelný módní pomocník.

Šátek je nenápadnou součástí šatníku, která se ale často krčí pohozená někde vzadu v šuplíku se šálami a rukavicemi a na světlo boží se dostane maximálně když majitelku bolí v krku a potřebuje si ho obvázat nebo v lepším případě jím maskuje pozůstatky vášnivé noci…

Šátek si ale zasluhuje mnohem větší pozornost. Vezměme tedy možnosti jeho využití pěkně popořádku.


Šátek na tisíc způsobů
Klasické uvázání menšího šátku kolem krku dokáže povýšit váš outfit na elegantní model. Možností, jak šátek kolem krku omotat, je více, existuje i několik druhů uzlů. Stačí jen zapojit svou fantazii a nebát se experimentů. Šátkem lze také zpestřit na první pohled nudný vzhled, stačí jen vybrat vhodnou barvu a je to.

Šátkem můžeme vylepšit i účes. Buď ho použijeme místo čelenky, nebo jím svážeme vlasy do ohonu. A samozřejmě se nám nabízí několik možností, jak šátek použít jako pokrývku hlavy. Klasicky „na babku“ si ho asi neuvazujte :-), ale snad všechny další způsoby se dají bez problému použít.

Šátkem můžeme nahradit také pásek v kalhotách. Jednoduše jej protáhneme poutky a uzel uvážeme mírně na straně a další módní vylepšení je na světě!

Velký šátek nám může nahradit i oblečení. Jeho praktičnost oceníme hlavně v létě u vody. Šikovně se jím dají zamaskovat nedostatky postavy v plavkách. Uvázat se dá nejen kolem boků, existují i způsoby, jak se do něj zahalit celá a přitom vypadat dobře. Viděla jsem i slečny, které šátek použily místo horního dílu plavek.

Univerzální šátek má prostě spousty možností využití a záleží jen na vás, jak si s tímto módním kouskem poradíte.

Využíváte možností šátku?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 71