Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Co na sebe v bláznivém počasí?

Elegantní i sportovní a ideální do bláznivého počasí - to je trečkot.

Přesně do tohoto bláznivého počasí, které nám v současnosti vládne, se hodí jedině jeden druh svrchníku a sice kabát, který je nazýván trenčkot nebo chcete-li trenchcoat, což v překladu znamená něco jako sportovní plášť. Jde o kabát, který se hodí do chladného, slunečného, ale i deštivého počasí.

Klasická verze kabátu je povětšinou vyhotovena z lehkého ale pevného a odolného materiálu. Fazóna je volnější a základem je dvouřadé zapínání, nesmí chybět velký límec, rukávy se stahovacími pásky, dvěma kapsami na bocích a samozřejmě nesmím zapomenout na pásek v poutkách, kterým kabát stáhnete a vytvoříte tak sexy siluetu.

Dalším důležitým faktorem je barva – klasikou je béžová a černá, ale dnes se fantazii meze nekladou a je možné sehnat trenčkot prakticky ve všech barvách.

magazin.cz
magazin.cz


Jak trenčkot nosit?
Střih kabátu je předurčen k tomu, abyste ho pokud možno nosily vždy zapnutý a on tak mohl vyniknout v celé své kráse a nebo minimálně vždy stáhnout alespoň pásek v pase. Pozor, je nepsaným pravidlem, že se nikdy nepoužívá spona na pásku, ale oba konce se jednoduše zauzlují.

Ač je trenčkot brán jako sportovní plášť, rozhodně není jeho využití tak jednostranné. Já osobně neznám elegantnější svrchník, takže si myslím, že si tento kabát můžeme obléci kromě velkých večerních k čemukoli.

Úžasně vypadá, když si trenčkot vezmete přes krátké šaty či sukni, které nejsou pod kabátem vidět a vám tedy vykukují jen sexy nožky nazuté do lodiček. Trenčkot můžete také jednoduše zkombinovat třeba s džínami a plátěnými converskami a uvolněný vzhled je na světě.

Máte ve skříni trenčkot?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 77