Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Největší trapárny v módě

Ze všech stran se na nás v jednom kuse hrnou nové a ještě novější módní trendy, které rozhodně nesmí chybět v kterémkoliv "in šatníku". Ale přesto lze ještě na ulicích potkat pořádné módní zběsilosti. Jaké to jsou?

Ponožky v otevřených letních botách

Nejlépe ještě bílé v černých páskových sandálkách. Tato šílenost se nosila kdysi za totality a po letech se vrátila, i když se naštěstí příliš neuchytila, ale to se jednalo spíše o ponožky do lodiček. Parádu nenadělají ani punčochy nebo silonové ponožky či podkolenky do bot s otevřenou špičkou.

 

Navrch huj, vespod fuj

Když nečekaně dojde k lámání chleba a pod nablýskaným zevnějškem a skvělým oblečením se skrývá vybledlé spodní prádlo nevábného střihu, je to pokaždé nemilé překvapení. S tím souvisí i tradiční vykukování ramínek podprsenky z tílek. Barevná nesladěnost by se snad dala ještě odpustit, ale zašedlé ramínko se sepranými šmolky určitě ne. Rázem jakýkoliv outfit působí ušmudlaně.

 
Překombinovanost

Čím déle člověk stojí před skříní a vybírá nejvhodnější oblečení, tím méně povedené kreace je schopen vytvořit. Snaha o co nejlepší a nejpromyšlenější kombinace podobající se těm, které vídáme v módních časopisech a na přehlídkách, se často nesetká s valným úspěchem.

 

Na mole a na fotkách totiž takové oblečení působí úplně jinak, než když v něčem takovém vyrazíte do ulic. Spousta modelů je totiž v praxi v podstatě nenositelná. Bláznivý mišmaš všeho možného je snad povolen pouze umělcům, kterým se jejich bohémský styl nedá upřít a vyčítat a který se vymyká všem konvencím.

 
Dvě různé džínoviny

Když se venku rozhlédnete kolem sebe, většina lidí má na sobě kalhoty a z velké části jsou to džíny. Jen v mírných obměnách jsou na módním nebi už desítky let a nosí je opravdu skoro každý. Ale všeobecně platí, že je lepší mít na sobě jen jeden kousek oblečení z této látky. Opravdu se však nedoporučuje kombinovat například bundu z tmavé džínoviny se světlými džíny.

 

Bílá podprsenka pod černé triko

Nebo naopak. Tradičně se s tímto jevem můžeme setkat v klubech nebo na diskotékách, kde je rozdílná barva podprsenky pod světly zvýrazňujícími bílou nejvíce patrná. Tento prvoplánový tah však bohužel působí dost lacině.

 

I pánové občas nemají své dny a jsou schopní například těchto módních "zločinů" :

 
Směs veleznaček

Muži se zřejmě snaží navodit dojem, že na "to" mají a splácají jednu světově profláknutou a finančně nákladnou značku s dalšími. A pokud možno s co největšími nápisy, aby značky byly snadno čitelné už z dálky.

 

Trika nebo košile do kalhot

Sice je hezké, že potom netáhne na záda, ale zastrčené triko v kalhotách, a to celé ještě například opásané, opravdu nevypadá dobře. Samozřejmě slušivá košile v ležérních bokových kalhotách je zase úplně jiné kafe.

 
Reprezentant stylu

Setkáme se s ním především v řadách teenagerů. V tomto období se člověk většinou trochu "hledá" a rozhodně ne jenom ve stylu oblékání. Často se do některého stylizuje navzdory přesvědčení, které ho s jeho image ideologicky spojuje (např. emo nebo hip-hop).

 

Peněženka v zadní kapse

Nejčastěji jde o peněženku, ale muži do zadních kapes u kalhot dávají i mobily a jiné "poklady". Ty mají za následek zadnici nevzhledného čtvercového nebo obdélníkového tvaru. Těžko říct, jestli je to pro muže tak praktické místo k úschově nebo se v některých případech snaží o optické zvýraznění placatého zadku, každopádně v době kapesních krádeží se to nezdá být ani moudrým řešením.

 

Zlatý řetěz v chlupech

Stále oblíbený tah mužů obvykle jižanského původu. Tlustý zlatý řetěz na krku, někdy doplněný ještě masivním křížem, se proplétá mezi kudrnatými chlupy, světlá košile s porozepnutými knoflíčky dává vyniknout nejen této "ozdobě", ale také opálené kůži v oblasti hrudníku...

 

Podobných módních zločinů by se jistě našla ještě celá řada, ale každý je může vidět trochu jinak. Ony takové bokové kalhoty na kyprých tvarech, kdy se nad horním okrajem utvoří tzv. michelinská pneumatika také není to pravé. Hlavní je neztrácet soudnost. Není třeba se za každou cenu oblékat do posledních výstřelků módy, pokud zrovna nelichotí naší postavě a my bychom se v nich necítili dobře.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 535