Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Hippie styl - květinová móda a volná láska

Hnutí hippies, které v šedesátých letech ovládlo celý svět, se kromě jiného proslavilo naprosto novým přístupem k módě a volnou láskou. Móda hippie se vrací, bude ji následovat i všudypřítomný sex?

Styl, který ovládl hlavně sedmdesátá léta, je opět tady! Pomalu ale jistě se snaží dostat do našich šatníků a vypadá to, že se mu to bez problémů podaří. Nemyslete si ale, že když vytáhnete ze skříně oblečení po mamince, budete za hvězdu! Móda se sice pravidelně vrací, ale vždy jde o určitou inovaci starého, ať už jde o střihy, barvy nebo materiály.


A na co se konkrétně zaměřit?
Vrací se dlouhé sukně a šaty. Sukně by měly mít vyšší pas a lehce se rozšiřovat. Šaty a lá hippie nesmí postrádat tzv. žabičkování horního dílu. Ten může být na ramínka pro ty, které se přece jen obávají, aby jim nečekaně nevyklouzlo to, co by mělo zůstat ukryto, ale bez ramínek to má větší grády. I šaty by měly být v délce až na zem.

Nejklasičtějším symbolem sedmdesátých let jsou podle mého kalhoty, jejichž nohavice jsou střiženy takzvaně do zvonu. Ty nám ještě nedávno kázali módní tvůrci v lepším případě ukrýt na dno skříně, v tom horším úplně vyhodit.

Nedávno jsem ale zahlédla nejnovější fotografie módní ikony Victorie Beckham, a jelikož měla na sobě „zvonáče“, je vcelku jasné, že se již brzy stanou dalším hitem, který bude chtít každý.

Kalhoty do zvonu si ale nemusíte nutně kupovat. Pokud jste šikovná švadlena nebo máte někoho takto zručného ve svém okolí, nechte si zvony ušít podle starého receptu – rozpárat nohavice z vnější strany až ke kolenům a do vzniklého prostoru vsadit látkový klín.



Neošiďte nohy
Další nutností, která vám nesmí chybět, pokud chcete napodobovat módu „květinových dětí“, jsou doplňky. A hlavně boty. Ty by měly být na hodně vysokém mohutném podpatku a nebo klínku a důležité jsou také barvičky. Letí neonové barvy. A čím víc, tím líp.

Dalším doplňkem, nad kterým byste měla minimálně přemýšlet, jsou šátky, nejlépe uvázané na hlavě. Dobře vypadá, když si třeba uhladíte vlasy do drdolu a celek pak zakryjete šátkem, který uvážete právě pod drdolem.

Šperky v hippie stylu jsou velké a je jich hlavně hodně. Náramků byste měla mít plné předloktí, náušnice by měly být hlavně kruhové a na krku vám samozřejmě nesmí chybět dostatečné množství dlouhých šňůr všeho možného.

Pro inspiraci doporučuji si pustit staré dobré Vlasy Miloše Formana. Pakliže vás neinspiruje móda, která je v nich velmi dominantní, tak se aspoň pobavíte u oscarového snímku. 

Jak se vám líbí hippie styl?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 151