Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cannes / foto: Reuters

10 tajemství expertů na krásu

Pokud vás večer čeká nějaká sláva a máte na ni přijít před zraky všech po červeném koberci, nejspíš se nechcete ztrapnit. V tom případě se zkuste řídit desaterem světových expertů na krásu. Prozradili nám, jak na to.

1. Zvýrazněte si lícní kosti
Ukazuje se, že diety a cvičení nejsou všechno, co člověku na červeném koberci dodá štíhlý vzhled. Podle uměleckého maskéra Terriho Apanasewicze, který připravuje takové hvězdy, jakými jsou Karolína Kurková, Cindy Crawford a Marisa Miller, je to hlavně v líčení. Jeho rada zní: zvýrazněte si tmavě lícní kosti, opticky vás to zeštíhlí.  

2. Protáhněte se

Chtěli byste vědět, jak se na červený koberec připravují takové krásky jako Halle Berry nebo Salma Hayek? Halle Berry je známá tím, že si brzy ráno zacvičí jógu. Tuhle fintu odhalil její dlouholetý stylista Philip Bloch. Jeho rada zní: nejdřív se pořádně protáhněte.  

A pokud vám to nevyjde brzy ráno s jógou, prý úplně stačí zacvičit si alespoň část jogínského cvičení před tím, než vyrazíte. Lehněte si na zem, ruce podél těla, pokrčte kolena, přitáhněte je na prsa a zase položte na zem. Je to jen část jogínského cvičení, ale taky by to mělo stačit.

"Musíte se pořádně protáhnout. Nejlepší klíč k tomu, abyste byli krásní, je cítit se dobře. To vám zlepší krevní oběh a budete mít víc energie. Vaše držení těla bude lepší, takže vám i šaty budou lépe sedět," dodává Bloch.

3. Noste boty na klínovém podpatku

Všimli jste si, kolik celebrit má na fotkách ve všech možných magazínech boty s klínovým podpatkem? Podle hollywoodských stylistů mají celebrity pravdu, klínové podpadky totiž docílí toho, že vaše nohy vypadají štíhleji. Cameron Diaz, Jennifer Aniston i Gwen Stefani to vědí, a proto je nosí.  

4. Je to ve spodním prádle
Nick Ede, expert na krásu, říká, že existují dvě věci, které vám zaručeně opticky uberou kila. "Nejlepší je spodní prádlo značky Spanx, zpevňuje a tvaruje vaše tělo, skrývá to, co nechcete, aby bylo vidět," říká Ede.

Tahle značka se prodává už i u nás. Gwyneth Paltrow a Jennifer Aniston nosí model, který jim jde přes prsa až ke kalhotkám. To jim garantuje, že nebudou vypadat jako vdolek.

5. Dobré džíny dělají své

Nick Ede také doporučuje džíny značky Tummy Tuck, které prý dokáží zázračně schovat břicho. Hmm...

6. Opalujte se
Hvězdy jako Jennifer Lopez vědí, že opálení je opticky zeštíhlí. Používají k tomu samoopalovací sprej. Ale vyhýbají se mahagonovému opálení ve stylu Paris Hilton nebo Lindsay Lohan. Na trhu je jedna novinka, která vám zaručeně dodá to nejpřirozenější opálení jako od moře. Jmenuje se Zen-Tan. Drew Barrymore a Olsenovic dvojčata ho prý milují.

7. Dejte si koupel

Ponořte se do koupele s koupelovou solí a kila půjdou dolů. Magnezium-sulfát v soli vás zbaví přebytečných kapalin v těle. Celebrity tohle dělají před natáčením, aby nebyly zbytečně oteklé.

8. Stůjte rovně
"Když stojíte rovně, stáhne vám to břicho," říká fyzioterapeut Sammy Margo. "Zkuste nekřivit páteř, ale držte ji v její přirozené podobě. Hlídejte si záda, abyste je neměla hrbatá, když se člověk hrbí, většinou se mu při tom i vyboulí břicho. Co nejvíc se vytáhněte do výšky a nepovolujte tělo," doplňuje.

9. Zábaly z mořských řas
Chcete vědět, jak to dělá Nicol Kidman, že vypadá tak extrémně štíhle? Dává si zábaly z mořských řas. Řasy jsou bohaté na minerály a vitamíny, výborně detoxikují pleť tím, že z ní odvádějí vodu. Navíc v nich obsažený jód urychluje metabolismus. Výrobci tvrdí, že stačí jediný zábal a přinese to výsledky. Maličko zhubnete ve stehnech a na bříšku.

10. Nejdůležitější je kabelka

Zapomeňte na malé kabelky. Mohou být v módě, ale ty větší jsou prostě lepší. To je důvod, proč Victoria Beckham nosí obří kabelku značky Birkin. Je to dnes jedna z nejžádanějších kabelek na světě, stojí od 6 tisíc dolarů výše a čekají se na ni fronty. Ani herečka Katherine Heigl ze seriálu Chirurgové nikdy nevychází z domu bez obří kabelky. Obří je prostě in.

Máte vy nějaké zaručené triky?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 101