Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Eva Herzigová / foto: Archiv

Stojí sexbomby 90. let ještě za to?

Hvězdná generace supermodelek minulého století, to byly kočky Eva, Claudia, Naomi a další. Jak vypadají dnes?

I více než deset let poté, co Eva Herzigová a Helena Christensen dominovaly módním molům, se ukazuje, že si stále zaslouží být označovány za supermodelky.

Pětatřicetiletá česká rodačka Eva a její devětatřicetiletá kolegyně z Dánka Helena ukázaly během jednoho týdne svá těla v plavkách.

magazin.cz

magazin.cz
Nahoře Eva Herzigová v St. Tropez a vlevo pak Helena Christensen v Miami. Obě předvedly svá těla.

Eva, která se proslavila v roce 1994, když se stala tváří značky Wondebra, trávila volné chvíle na pláži v St. Tropez v miniaturních plavkách, které prakticky odhalovaly vše, co se dalo.

Ukázala, že rok po narození svého prvního dítěte George je znovu ve formě, i když některým se může zdát, že je až příliš vyhublá. Toho si všiml i zahraniční bulvár a opět spekuloval na téma anorexie. Jako už několikrát předtím.

Eva během těhotenství nabrala skoro 13 kilogramů, ale neměla s tím sebemenší problém. Hrdě prohlašovala: "Miluji, když jsem tlustá." Její přítel, italský multimilionář Gregorio Marsiaj, je ale přesto nejspíše rád, že je na původní váze.

To, jak rychle se vrátila ke své štíhlosti ukazuje, že Evě přece jen nějaké to kilo navíc k srdci příliš nepřirostlo.

I přesto, že se Evin majetek  odhaduje asi na 350 miliónů korun a ona by si mohla do konce života jen užívat, nezahálí a je stále pilná jako včelička. Pracuje jako editorka časopisů předních módních domů, jakými například jsou Louis Vuitton nebo Marc Jacobs.

Pořádný lesk na párty
Na druhé straně světa si Helena užívala romantických pláží floridského Miami spolu se svým britským přítelem Paulem Banksem.

magazin.cz

Helena s přítelem

Helena, která má také jedno dítě, pracuje jako velice vyhledávaná fotografka, se slabostí pro rockové muzikanty. Prožila romantické chvíle s dnes již zemřelým frontmanem INXS Michaelem Hutchencem nebo se zpěvákem Smashing Pumpkins Billy Corganem.

Také jejich dřívější kolegyně z módních mol Claudia Schiffer, Cindy Crawford a Naomi Campbell dodávají i v současnosti svou elegancí lesk večírkům.

magazin.cz
Claudia Schiffer v Londýně


magazin.cz
Cindy Crawford v Panamě


magazin.cz
Naomi Campbell v New Yorku

Německá topmodelka Claudia Schiffer už má děti dvě, stále ale patří k největším hvězdám generace modelek, které své povolání dokázaly povýšit a staly se stejně významnými a dobře placenými celebritami, jako třeba hollywoodské filmové superstar.

“Stát se supermodelkou v podstatě znamená být na všech obálkách všech časopisů na světě, být současně na několika místech najednou, pak snad lidé tu dívku rozeznají od ostatních,” říká.

Eva, Helena, Claudia, Cindy a Naomi v 90. letech, když byly na vrcholu:

magazin.cz

magazin.cz
magazin.cz


magazin.cz


magazin.cz


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 200