Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Naomi Campbell / foto: Shutterstock

Sexy ikona Naomi bojuje za černé modelky

Černých modelek je v módní branži stále velmi málo. I proto nechce Naomi Campbell pověsit modeling na hřebíček. Ani po dvou dekádách se necítí na důchod, i když to už řada jejích kolegyň z 80. let zabalila.

Naomi chodila po přehlídkových molech už v době, kdy na něm zářila třeba Cindy Crawford. Zatímco řada dnešních teenagerů už Cindy ani pořádně nezná, osmatřicetiletá černá ikona z mol ještě neslezla a slézt nehodlá.

magazin.cz

 
Moc se toho nezměnilo

Campbell, která byla kdysi vůbec první černou modelkou v módním průmyslu, tvrdí, že se celé odvětví za dobu jejího působení v něm příliš nezměnilo. Ona sama už se tolika přehlídek jako v minulosti nezúčastňuje, přesto má stále podrobný přehled o dění v módním zákulisí. Návrháři raději sáhnou po modelce se světlou pletí, černošky to mají těžší, prohlašuje.

magazin.cz

 

„Třeba teď na Haute Couture v Paříži byla pouze jedna černoška. Sleduji, jak jsou dívky nasazovány na přehlídky. Snad se z něčeho podobného nestane trend,“ řekla britská modelka agentuře Reuters během víkendového rozhovoru v Nigérii.

magazin.cz

 

Italská verze módní bible Vogue na zmiňovaný problém upozornila v červencovém vydání, když zveřejnila především fotky s černošskými modelkami. Pro magazín pózovala nejen Naomi, ale i Tyra Banks, Iman a další herečky, modelky a zpěvačky černé pleti. „Tohle oceňuji, považuji to za zlomové,“ ocenila Naomi Campbell počin Vogue.

 

Problémy se zákonem
Vedle boje za rovnoprávnost černošek v módní branži proslula Naomi také svými problémy se zákonem. Minulý měsíc za hádku se dvěma policisty a kapitánem britských aerolinek na londýnském letišti Heathrow vyfasovala 200 hodin veřejně prospěšných prací.

magazin.cz


To pro ni však nebyla žádná novinka, neboť loni v New Yorku zase pět dnů uklízela toalety kvůli tomu, že během hádky hodila mobil po své hospodyni.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 254