Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pihy / foto: Shutterstock

Pihy jsou už zase sexy a in

Módní bible, časopis Vogue, který bedlivě sleduje nejnovější trendy a vždy číhá na rodící se módní styly, napsal, že pihovaté dívky jsou sexy. To už tady bylo a je to tu znovu.

„Pihy jsou sexy,“ píše pro příští vydání Vogue Alex Bilmes. „Pihy mohou být obdivovány, líbány, můžete se jich dotýkat. Pihy, více než cokoliv jiného, znamenají provokaci. Když vidím část těla pihovatou, prostě uvažuji o zbytku. Nemohu si pomoci. Je vaše tvář pihovatá? Jak tedy vypadají vaše záda, bříško, další partie?“

Taková šťastná období, kdy jsou pihy v kurzu, si pihovaté slečny neužívají příliš často. Do módy přicházejí pihy vždy za pořádnou dávku let. A když zrovna in nejsou, lidé se jich snaží zbavit, nebo se třeba při reklamních kampaních alespoň na fotkách retušují.

Zbavit se jich? Nechat si je?
Pihy se tvoří podle množství pigmentového barviva melaninu. Čím méně ho máte, tím je vaše pleť citlivější. Při opalování pak vznikají pigmentové skvrny. Jsou to žluté nebo žlutohnědé tečky na kůži, nejčastěji se vyskytují na tváři a rukách, ale mohou být na ploše celého těla.

„Já se pih zbavuji. Alespoň se o to snažím. Používám bělící krémy a snažím se vyhýbat slunci. Pihy nesnáším,“ řekla Magazínu třiadvacetiletá Hana.

Své si s pihami prožila třeba hollywoodská herečka Julianne Moore, které se jako v dětství ostatní děti hodně smály. Pak napsala dětskou knihu o holčičce, která se pih chce zbavit. „Stále je nemám ráda, ale je spousta jiných věcí, které mi dělají větší starosti,“ poznamenala nedávno Moore.

„Ano, pihy bývají některými celebritami maskovány a tajeny, ale nakonec to budou právě pihy, kterým patří budoucnost,“ píše dále Vogue. To by znamenalo, že rytmus budoucnosti budou udávat další pihaté hvězdy vedle Julianne Moore, jako jsou Lindsay Lohan, Cynthia Nixon, Jennifer Aniston, Sienna Miller či supermodelka Lily Cole.

magazin.cz

Varování expertů
Pokud má Vogue pravdu, pak minimálně na příštích pár měsíců, kdy budou pihy v módě, se je budou snažit ženy na tváři vykouzlit. A to třeba díky permanentním make-upům. Jak už to dnes dělá jednadvacetiletá Iva. „Přijde mi to originální, zajímavé, jiné. Chci být jiná, pihy by mi absolutně nevadily. A přítel mi říká, že je to roztomilé,“ uvedla.

Někteří experti ovšem před módou posetou pihami spíše varují. „Celebrity s pihami jsou bezesporu krásné, ale takový trend by mohl otupit pozornost lidí k varovným signálům poškození pleti,“ cituje australský list Courier-Mail dermatoložku Jane Lewis. „Proto bychom měli být opatrní v propagaci pih jako nového módního trendu,“ doplnila.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 408