Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Kašlat na pruhy, stejně letí kostka!

Nedávno většinu populace omráčilo zjištění, že to, čemu léta bezmezně věřila, je vlastně blbost. Jde o proužky… A sice ty svislé.

Prý vůbec nefunguje jejich všemi vzývaný zeštíhlující efekt a Twiggy z vás naopak udělají vodorovné pruhy!

No nic… Trochu mi to připomíná trapas se špenátem, kdy se odborníci sekli s desetinnou čárkou a přiřkli tak této zelenině téměř nadpřirozené schopnosti. Ve skutečnosti má železa desetkrát méně, než se předpokládalo, takže stejně jako téměř jakákoliv zelenina…

Ale zpět k nešťastným proužkům. K záměně jejich maskovacích schopností zřejmě došlo zcela jednoduše. Vertikální pruhy prostě vypadají užší než ty horizontální. A je to!

magazin.cz


Všeho moc škodí
Na druhou stranu to s proužky zase nebude tak horké. Neznám totiž ve svém okolí nikoho, kdo by se nějak striktně řídil tím, jak má pruhy na svém oblečení umístěné. A je také pravda, že pruhů a proužků v současnosti v obchodech moc nenajdete. Maximálně tak na svetru či topu, a to máte téměř stoprocentní jistotu, že budou vodorovné.

Ty drobounké proužky například na saku či kalhotách nepočítám, jejich jakýkoliv efekt je nulový, maximálně jde o prvek, který rozbije fádnost třeba tmavého obleku.

magazin.cz


Když už se i přes všechna odborná doporučení přece jen pro ty "nešťastné" pruhy rozhodnete, mějte na mysli staré dobré pravidlo, které praví, že čeho je moc, toho je příliš.

Pruhy volte ve střídmém množství, nesnažte se být pruhovaná od hlavy až k patě jako klaun. Doporučuji vždy jen jeden pruhovaný kousek, jde o dominantní vzor, kterému sluší, když ho necháme samostatně vyniknout.

magazin.cz

Stejně letí kostka
U silnějších holek platí stejné pravidlo o velikosti pruhů, jako u jakýchkoli jiných vzorů, což znamená, že pruhy by měly být spíše drobnější. Velké plochy vám kila neuberou.

Faktem je, že módní tvůrci mají už léta vyzkoušené, že postavu nevymodelují ani tak proužky, ať už jakkoliv umístěné, jako spíš geometrické a jiné vzory, které “rozbijí” jednolitost postavy a dokonce jí pár centimetrů uberou.

magazin.cz


Na podzim a v zimě ale stejně poletí nejvíc kostka a starý dobrý vzor řečený kohoutí stopa, takže na pruhy s jejich odejmutou kouzelnou mocí můžeme klidně na čas zapomenout.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 224