Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Co je zas tohle? Modelky bez obličejů

Skandál v Paříži – na molo vystoupily modelky bez obličejů! Proč?

Módní dům Prada byl první, který vyslal své modelky na molo v nebezpečně vysokých podpatcích. Nyní jim ale slavný belgický návrhář připravil ještě zapeklitější úkol.

Vzal jim možnost, aby na své procházce po mole cokoli viděly. Podpatky jim samozřejmě nesnížil. Nutno přiznat, že show Martina Margiela způsobila během módního týdne v Paříži pořádný poprask.

magazin.cz


Modelky, které předváděly jeho značně bizarní kolekci, měly přes obličej vlasy, natažené punčocháče, nebo „paruky z peří“, které pokrývaly celou hlavu. Je neuvěřitelné, že všechny „oslepené“ dívky na mole zvládly poslepu držet balanc a neklopýtnout.

magazin.cz


Snad jako odpověď na současnou ekonomickou krizi, stejně jako Vivienne Westwood, která představila svou poslední kolekci ve stylu Do It Yourself, jsou i Margielovy modely postaveny jen na jednoduchých trikách a punčochách.

magazin.cz


Belgický návrhář, který je v módním světě známý jako „neviditelný muž“, protože jen zřídka dává rozhovory a nikdy se na závěr přehlídky nepřijde poklonit na molo, upřednostňuje anonymitu, aby ukázal, že oblečení „je důležitější než ten, kdo ho navrhl.“

A to je pravděpodobně i důvod, proč se rozhodl zahalit svým modelkám obličej, čímž je zredukoval na pouhá ramínka na šaty, ale zároveň povýšil důležitost módy nad krásnou a známou tvář.

magazin.cz

Tento designér vstoupil do povědomí veřejnosti v osmdesátých letech, když pracoval pro Jeana Paula Gaultiera. V roce 1988 představil svou první samostatnou kolekci. Od roku 1997, i přesto, že jeho vlastní modely jsou velice nonkonformní, se stal hlavním návrhářem ženského oddělení domu Hermés.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 521