Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Daily Mail

Tohle jsou vážně vražedné podpatky

Madonna způsobila pořádnou senzaci, když se na slavnostní premiéře filmu Filth And Wisdom objevila v nových botkách od Chanela – světe div se – s podpatky ve tvaru koltů!

Jenže senzace nebyla toho druhu, kterou Madonna vyvolat chtěla. Stala se totiž terčem kritiky. Organizace bojující za omezení zbraní ji odsoudily jako „bezohlednou a absolutně bezcitnou“, protože si obula takový model v době, kdy kriminalita páchaná střelnými zbraněmi ve společnosti prudce stoupá.

Dee Edwards, spoluzakladatelka společnosti Matky proti vraždám a násilí prohlásila: „Jsem tím absolutně znechucená. Není to žádná móda, žádný styl. Je to reklama, která oslavuje pistole a ty se pak stávají stále více akceptovanými.“

“Střelné zbraně a nože každý den zabíjejí naše děti. Chtěla bych ji vidět, jak si v těhle botách nakráčí do márnice nebo do nemocnice, kde leží děti, jejichž životy byly zmařeny střelnou zbraní. Chtěla bych vidět jak jim vykládá, že je to modní prohlášení,“ pokračovala rozhořčeně aktivistka.

magazin.cz

Bojovníci proti násilí šli ve svých tvrzeních ještě dál a prohlásili, že Madonna zmařila jejich boj proti zbraním. „Sledujeme, jak celebrity oslavují násilí,“ řekl mluvčí organizace, která úzce spolupracuje s policií. „Tito lidé byli postaveny na piedestal a stali se tak pro mnoho mladých lidí idoly. Je na čase, aby se začali chovat zodpovědně.“

Madona ukázala nový model botek od Chanela na rudém koberci u příležitosti premiéry filmu Filth & Wisdom, který je jejím režijním debutem.

Boty by měly být k dostání v prodejních místech světoznámé oděvní značky příští rok.

Zpěvačka není zdaleka jedinou celebritou napadenou bojovníky proti násilí. Minulý měsíc byla zpěvačka Lilly Allen kritizována za nošení přívěšku, na kterém se houpala miniatura známého samopalu AK-47.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 425