Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nejhorší módní zločiny minulého století

Že se umí celebrity oblékat? Někdy. Jindy by je měli zatknout za nevkus a strašení dětí.

Celebrity jsou ty, které udávají trendy. Když nějaký módní návrhář vymyslí sebevětší bláznivinu a přesvědčí nějakou divu světového jména, aby si ji oblékla, má vyhráno. Téměř jistě se z toho stane módní hit, který si koupí každá žena vyznávají trendy.

Díky tomu prakticky nebereme na vědomí, že i celebrity se při nejlepší vůli dokáží vymódit, že jeden neví, zda si dotyčná dělá legraci nebo jde zrovna na maškarní ples.

A takových faux pas se dopouštějí nejen hvězdičky snažící se na sebe za každou cenu strhnout pozornost, ale i etablované módní ikony. Posuďte sami:

magazin.cz

Brigitte Bardot, 1962. Vypravit se na slavnostní událost sice v šatech z nejlepších materiálů, ale střihu silně evokujícím šaty selky, to dokázala i nejrajcovnější Francouzka všech dob.

Elizabeth Taylor, 1965.
Ve třpytivé světlemodré róbě s výstředním „cosi“ na hlavě to vypadá, jako by barvou odpovídajícím šatům natřela hromadu klobás a posadila si ji na hlavu. Hlavně, že unese všechny ty diamanty.

magazin.cz

Goldie Hawn, 1970. Sladká sedmdesátá – hippie a doba květinových dětí. Jenže nechat se počmárat fixou a na břicho si pověsit roztomile nalakovaný penisek – no kde to žiješ, Goldie?

magazin.cz

Dolly Parton, 1978. Krásný model, jen by se hodil spíš na vášnivou noc při hraní na princeznu. Jako by se zpěvačka omotala kilometry mašle. Ordinérní i na baroko.

Princezna Diana, 1982. Útěk z mládí, toužím být stará, nudná a ošuntělá. Tohle se asi snažila říct princezna Diana tímhle modelem.


magazin.cz


Olivia Newton-John, 1983
. Od nosu po boty je to tragédie, princezno z Pomády. Kde máš střevíček?

Cher, 1982. Jak papoušek kakadu. Tenhle úbor jí vysál veškerou ženskost.


magazin.cz


Joan Collins, 1985.
Lepší než všechny parodie na seriál Dynastie. Esence toho nejhoršího z osmdesátých let.


magazin.cz


Spice Girls, 1970.
Tolik cukru najednou?  Takhle barevně přeslazené bonbóny by se snad nedaly konzumovat ani ve vesmíru. I jako kostýmy je to děs.


magazin.cz


Kate Winslet, 1998.
Od nevkusného županu po hrůzostrašné humpolácké botky. Asi šly tehdy všechny pěkné kousky z Katina šatníku ke dnu s Titanikem.


magazin.cz


Amy Winehouse, 2007.
Hrozné chování, ještě horší vkus... balony deroucí se ven z ošuntělé haleny. Návrat do padesátých let, nebo role v hororu?

Victoria Beckham, 2007. Na minišatech na tělo jsou naplácány jedna hrůza za druhou – našla je v výprodeji?

Kdo hodnotil?
Tak hvězdy ohodnotil kritik z nejpovolanějších, módní kat celebrit Richard Blackwell. Padesát let si žádná z hvězd nebyla jista, jestli zrovna na ní si nesmlsne ostrý Blackwellův jazyk. Nyní už mají pokoj, kritik nedávno zemřel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 499