Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fabien Provost s Sharon Stone / foto: Shutterstock

Kadeřníci světových celebrit. Znáte je?

Víte, komu vděčí za svůj vzhled největší světové celebrity?

James Brown
Tentokrát nebude řeč o známém hudebníkovi, ale o stejnojmenném světoznámém kadeřníkovi původem z Británie.

magazin.cz

Víte, kdo je dvorním hairstylistou a nejlepším přítelem Kate Moss? Víte, kdo stojí za vlasovou image Sarah Jessiky Parker, Victorie a Davida Beckhamových, Kylie Minogue nebo Gwyneth Paltrow?

Odpověď  ve všech případech zní James Brrown, bezmála čtyřicetiletý muž, který se tímto povoláním zabývá už od patnácti let, přirozený talent z katolické rodiny z britského Croydonu.

James Brown se stal už ve 22 letech nejmladším hairstylistou, který se podílel na focení obálky časopis Vogue. Bylo to v roce 1992 a stejně jako on tehdy debutovala také Kate Moss, které bylo v té době pouhých 17 let. Oba přátelé se společně přestěhovali do Londýna, James později "utekl" do New Yorku kvůli větším příležitostem.

Bylo mu tehdy teprve 24 let a už spolupracoval s Calvinem Kleinem nebo Donnou Karan.

magazin.cz

Je zastáncem přirozeného vzhledu a zdravých vlasů, vyznává tři základní hesla: přirozenost, jednoduchost a moderní styl. Kadeřník vytvořil vlastní kolekci vlasových přípravků v jednoduchém bíločerném designu, která právě dorazila i do Čech.

Mark Hill
Opět britský kadeřník, který je jako jediný dvojnásobným držitelem titulu „britský kadeřník roku“ a získal také ocenění „mezinárodní kadeřník roku“. Pracuje na kštici např. Kate Hudson nebo Sandry Bullock.

magazin.cz

Celosvětově je jedním z těch, kteří udávají vlasové trendy. Jeho prioritou je především nositelnost a krása účesu, ve svých klientkách hledá osobnost, kterou pak pomocí vlasových kreací vynáší na povrch. Podle slavných zákaznic je Mark Hill ideálním kadeřníkem pro červený koberec, protože vytváří krásné a přirozené účesy.

magazin.cz

V Česku už zhruba rok najdete jeho vlasovou kosmetiku za relativně přijatelnou cenu pro všechny vlasové typy v krásných duhových průhledných obalech. V květnu nebo červnu 2009 by měl Mark Hill dokonce naši republiku navštívit osobně a bude šance vidět tuhle kadeřnickou celebritu při práci na vlastní oči.

magazin.cz

Franck a Fabien Provost
Světoznámý francouzský kadeřník Franck Provost je už starší pán, a tak síť jeho salonů po celém světě vede jeho syn Fabien. Toto léto se Fabien dokonce objevil na filmovém festivalu v Karlových Varech, aby otevřel svůj nový salon, zároveň tam předvedl, jak pracuje a učesal pár celebrit.

magazin.cz

V současné době je Fabien, mimochodem velmi šarmantní Francouz, uměleckým ředitelem salonů Franck Provost a Fabio Salsa a létá po celém světě, aby dohlížel na vedení, při tom vymýšlí každý rok dvě nové vlasové kolekce a češe hvězdy jako Sharon Stone, Julii Ormond, Adrianu Karembeau nebo Darryl Hannah.

magazin.cz
magazin.cz

Nová kolekce účesů se jmenuje „kořeněná“ a co se týká barev a střihů je velmi ladná, velmi francouzská, plná vln, rozpramínkovaných delších i kratších účesů a béžových nasládlých odstínů.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 143