Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Kabelka se vybírá k postavě. Jak?

Napadlo vás to někdy? Možná jste jako mnoho žen při výběru kabelky nikdy nepřemýšlela nad tím, jestli se hodí k vaší postavě. To je ale podle módních odborníků chyba.

Kromě toho, že na kabelce zkoumáme, jestli se nám líbí její tvar, barva, jestli má požadované množství kapes a z jakého je materiálu, bychom si s vybraným kouskem předtím než ho zaplatíme, měly stoupnout k zrcadlu a říct si: Opravdu mi sluší?

magazin.cz


Klíč k úspěchu je jednoduchý. Vždy bychom měly sáhnout po kabelce, která je naprostým opakem hlavního rysu naší postavy. To tedy znamená:

  • jestliže jste štíhlá a vysoká, vyberte si menší kulatou kabelku
  • naopak, pokud jste drobná a malá, pátrejte po obdélníkové a masivní kabelce
  • jste-li silnější, uvažujte o menší kabele s krátkým poutkem
  • a konečně, jestliže máte krátké nohy, zvolte podlouhlou kabelku

magazin.cz

Dalším důležitým činitelem při výběru té správné kabelky je barva. Není nutné ladit ji za každou cenu s barvou oblečení, může být klidně v kontrastu, ale pamatujte na to, že by se neměla s barvou outfitu tlouct.

Zkuste barvu kabelky sladit třeba se šperky, pokrývkou hlavy a jestliže jste spíše konzervativní, tak se držte pravidla – boty musí ladit s barvou a stylem kabelky.

Důležitý je samozřejmě tedy i styl, který preferujete. Pokud jste ve fitku jako doma a ráda chodíte v džínech a teniskách, rozhodně zapomeňte například na elegantní koženou kabelku na dlouhém poutku. K vám se hodí sportovní kabely, ať už kožené či z látky. Naopak, pokud jste pravá lady, nekažte si vzhled sportovní brašnou či snad dokonce batohem.

magazin.cz

Rady na závěr:

  • Vždy si s kabelkou stoupněte v obchodě před velké zrcadlo, kde se uvidíte celá a přísným okem zkontrolujte, jestli k vám kabela ladí.
  • Nenechte se zlákat módními trendy. Jak je známo, každému sluší něco jiného.
  • Dejte šanci i kabelkám, které vás na první pohled nezaujaly – při pohledu do zrcadla třeba zjistíte, že je to to pravé ořechové.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 208