Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Helena Houdová / foto: Korzo

Co s dlouhým, nebo krátkým krkem?

Někdo možná podotkne, že řešit takový problém, je malicherné. Dotyčný ale zřejmě nikdy nic podobného řešit nemusel a tak netuší, že to pro majitelky předlouhých šíjí nebo naopak kraťoučkých „zaražených“ krků může být a

Dlouhý krk by se mohl na první pohled zdát jako menší důvod k mindráku, když si jej ale spojíte s útlými ramínky a drobným hrudníkem je problém rázem na světě. Krátký krk zase způsobí, že hlava jakoby roste rovnou z ramen, či že se dotyčná hrbí nebo spíš, že neustále krčí ramena.

Jak opticky zkrátit dlouhý krk?
Jednoznačně jeho délku musíte něčím rozbít. Poslouží vám k tomu rolák, košile se stojáčkem, kapuce, ale samozřejmě také šáteček, pléd, šála omotané kolem krku.

Nesmíme zapomenout ani na šperky, nesahejte ale po dlouhých závěsech, vám budou slušet krátké šňůry korálků nebo třeba perel. Ostatně to ví i topmodelka Helena Houdová, která si ve špercích těsně obepínajících její předlouhý krk libuje. Zrovna tak si místo v jejím šatníku našly i šátky, které koketně uvazuje kolem krčku.

Co se účesu týče, tak elegantním labutím s předlouhou šíjí bude slušet střední délka vlasů končící někde v půlce krku či těsně u ramen.

magazin.cz
magazin.cz
magazin.cz

A jak naopak trochu prodloužit krátký krk?
Typickou majitelkou krátkého krku je modelka Alena Šeredová, která vypadá jako by hlavu neustále schovávala mezi rameny. K potřebným centimetrům si ale pomáhá jednoduchými triky. A to například špičatými hlubokými výstřihy, rozhalenými košilemi a samozřejmě o jeden knoflíček navíc rozepnutými svetříky. Vyhýbá se také náhrdelníkům, které by jí krk ještě více opticky zkrátily, volí spíše šperky minimálně v délce k prsům.

Dobrou volbou jsou také dlouhé náušnice a vysoko vyčesaný účes, které opět pár centimetrů krátkému krku dodají.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 169