Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

První pomoc pro vlasy. To jsou naše triky

Je vaše hříva příliš suchá, mastná nebo elektrizuje? Tady je pár triků, které ji „dostanou do latě“.

Záchranka pro elektrizující vlasy
Už vás nebaví mít na hlavě tu věčnou svatozář? Pro nedobrovolné svatoušky máme dobrou zprávu – váš neduh zmizí, když dodržíte několik zásad.

Pravidlo číslo 1: Nikdy nikomu nepůjčujte svůj hřeben. Každé vlasy mají totiž jiný „elektrický náboj“.

Pravidlo číslo 2: Vyřaďte z šatníku věci z syntetických materiálů, které elektrizování jenom podporují.

magazin.cz

A teď to hlavní, pravidlo číslo 3: Používejte lak na vlasy. Pokud máte jemnou hřívu, zvolte lak s jemnou fixací, pevnější prameny naopak zkrotí lak se silnějším účinkem. Stačí, když jím vlasy zlehka postříkáte a je po problému.

Záchranka pro mastné vlasy

magazin.cz
Pokud máte „máslo na hlavě“, tedy hodně mastné vlasy, myjte je pokaždé, když je třeba. Použijte šampon a kondicioner určený pro tento typ hřívy, super je třeba Tea Tree Special Shampoo od značky Paul Mitchell (koupíte v kadeřnických salonech asi za 440 Kč). Pomůžou ale i vlasové vody s aminexilem.

Nestíháte si ráno umýt hlavu? Zkuste tento trik: umyjte si pouze ofinu, vyfoukejte ji a zbytek vlasů stáhněte třeba do culíku.

Říká, se že mastné vlasy „trochu vysuší“ barvení. Podle odbornice na vlasy, tricholožky Jany Fábryové to není zase tak žhavé: „Barvení mastným vlasům neprospívá, bývají totiž jemnější a snadněji se zničí. Opticky ale může pomoci melír. Světlejší prameny totiž nepůsobí tak mastně.“

Záchranka pro suché vlasy
Vaše vyprahlé kadeře potřebují vláhu – kvalitní šampony, kondicionéry a různá séra. Ale pozor, jsou suché vlasy a suché vlasy, takže nejdříve byste měli zjistit, jak kvalitní máte hřívu a podle toho volit buďto preparáty pro suché vlasy jemné nebo hrubé.

magazin.cz

„Třeba značka Redken nabízí řadu Smooth down pro velmi suché vlasy a řadu All Soft pro jemnou a suchou hřívu,“ radí tricholožka a pokračuje: „Vlasy ale můžete vyživovat i zevnitř. Dobré jsou doplňky stravy s kolagenem, například Colafit.“

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 141