Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Sexy parfémy. Vůně, díky nimž zabodujete

Už jste si ulovili letní  lásku? Pokud ne, máte ještě šanci. Do svých sváděcích triků zakomponujte i „voňavou past“ - chytré parfémy, které umí zaktivizovat emoce a sexuální pudy. 

Zaktivujte „čichový  mozek“

magazin.cz
Lásku si vybíráme nejen očima, ale i nosem. Vždyť se říká, že váš vyvolený či vyvolená vám „musí vonět“! Proč tomu tak je? Lidský mozek obsahuje ještě takzvaný „čichový mozek“, nazývaný Bulbus Oldfactorius, který je spojený s čichovými buňkami v nose a ovlivňuje tak vaše prožitky, nálady, emoce a sexuální pudy. Tak proč toho nevyužít? 

magazin.cz
Vsaďte na smyslnější parfémy
Každý má, co se týče vůní, jiný vkus – někdo má rád sladké, jiný  svěží nebo orientální. Každopádně valná většina lidí dává v letních měsících přednost lehkých svěžím vůním. Z praktického hlediska je to fajn, ale co se týče svádění, je to špatně. V tomto případě platí železná zásada – čím je odér svěžejší, tím působí méně dráždivěji. 

Hlavně orientálně
Nejvíce smyslné jsou takzvané orientální vůně, které obsahují, přírodní „erotické stimulátory“, jako je jasmín, šalvěj, kadidlo, ylang-ylang, černý pepř, pačuli, santálové dřevo, ambra nebo vanilka.

Protože se jedná o „silnější kalibr“, neměli byste to s jejich aplikací příliš přehánět. Stačí, když si nanesete pár kapek za uši, na krk, do loketních nebo kolenních jamek, kde pulzuje krev a voňavé silice se tak postupně uvolní. Sexy je také, když si trochu vůně nastříkáte na vlasy,

magazin.cz
ale ne zase moc, protože je může vysušit. 

Zkuste voňavé vábničky...
Určitě jste zaznamenali, že když stříknete voňavku na dva lidi, na každém voní jinak. Příroda to zařídila tak, že každý člověk má svou „osobní vůni“, kterou produkuje jeho pokožka.

O tom, jestli vám parfém bude slušet, závisí na několika věcech: například jak moc se vaše kůže potí (pot uvolňuje různé minerální látky, aminokyseliny, kyselinu mléčnou, hormony a feromony), jaké má pH, a také na způsobu vašeho stravování.

magazin.cz
Zkuste zajít do parfumérie a schválně si vyzkoušejte některé smyslné vůně této sezóny: Magnifique (Lancome, 75 ml, 1290 Kč), Cacharel Noa Dream (Cacharel, 30 ml, 850 Kč), Petite Flowerbomb (Viktor&Rolf, 1200 Kč) nebo parfémovanou vodu Amber Elixír (Oriflame, 50 ml, 629 Kč).

Muži můžou otestovat parfémovou vodu Attitude Extreme (Giorgio Armani, 50ml, 1250 Kč).

Úspěšný lov! 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 67