Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak pečovat o vlasy na podzim?

Léto už je pomalu fuč a tak je na čase změnit „vlasovou strategii“. Co vaše hříva teď potřebuje?

Pomsta boha slunce
Vaše hříva každopádně potřebuje klídek a vlídné zacházení. Je totiž docela možné, že jí pobyt na sluníčku trochu poškodil fyzičku.

„V létě dostávají vlasy pořádně zabrat. Nápor slunečních paprsků působí především na jejich vnější vrstvu – kutikulu. Následkem toho se šisují a vypadají jako sláma,“ vysvětluje tricholožka Jana Fábryová a pokračuje: „Některé vlasy můžou působením sluníčka stát nepoddajné nebo příliš jemné, zkrátka nedrží tvar.“

Posilující sérum, které vám napraví hlavu

magazin.cz
Patřili jste v horkých měsících mezi plážové povaleče? Tak právě teď se ukáže jak moc vám „sluníčko stouplo do hlavy“.

Podle tricholožky Fabryové totiž časté pobyt na sluníčku způsobuje spálení nebo oslabení vlasové pokožky, jehož důsledkem je vypadávání vlasů. Je to i váš případ?

„Používejte různá výživná séra na vlasovou pokožku, která podpoří zdravý růst vlasů a zabrání tak jejich vypadávání. Dobré je například Tea Tree Hair Lotion KERAVIS od značky Paul Mitchell (asi 860 Kč) nebo Kléral Dermin Plus (asi 330 Kč), který je na bázi léčivých extraktů z bylin,“ doporučuje tricholožka.

Barvení ano, ale jen u kadeřníka!

Možná se vám stalo, že jste se vrátili z dovolené a barva vaší hříva byla poněkud „vyblitější“. Jenže co teď? O barvení se říká, že oslabuje a vysušuje vlasy, což vaší pochroumané frizúře momentálně moc nepřidá. A tak vyvstává dilema – barvit či nebarvit?

„Každopádně barvit. Podzim je pro to ideální dobou. Navíc barvy na vlasy jsou dnes šetrné a obsahují i pečující složky. Přesto však doporučuji nebarvit si vlasy doma. Laciná barva z drogérie a váš amatérský kadeřnický zásah mohou nadělat více škody, než užitku. Raději se svěřte do rukou profesionálů, kteří mají k dispozici lepší vlasové přípravky a dobře vědí, jak fungují.“

magazin.cz
Trendy odstíny
Dneska můžete být tím, čím chcete. Platinovou blondýnkou (nebo blondýnem), sexy zrzkou (nebo zrzounem), uhrančivou brunetkou (nebo brunetem)... Není divu, vlasových barev s různými odstíny je na trhu jako máku.

„Každá značka přináší své vlastní trendy od světových kadeřníků. Aktuálně jsou v kurzu světlé platinové a studené tmavší odstíny např. s modrým proužky. Avšak lepší, než sledovat módní trendy je řídit se tím, co vám sluší. To se týká i střihu. Zvolte ten, jehož údržba vám nezabere moc času,“ radí tricholožka.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34