Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Tipy na krásu, kterým neuvěříte!

Na jednu stranu nám výrobci nutí své předražené „zázračné kelímky“, na druhou stranu experti na krásu - vizážisté, stylisté a kadeřníci radí cukrovou vodu, rozdrcený aspirin a nebo třeba mátový olej!

Protizánětlivé účinky aspirinu jsou známé. Pokud se vám zanítí kdekoliv na těle kůže po vytržení přebytečného chloupku, potřete toto místo pastou z rozdrcených aspirinů a pár kapek vody.

Lak na nehtech bude držet mnohem lépe, pokud je těsně před nalakováním potřete vatovým tamponem namočeným v acetonovém odlakovači. Žádná mastnota pak nebude dělat pod lakem neplechu.

Pokud vám vlasy poletují i po aplikaci kondicionéru, zkuste jej před nanesením na vlasy mírně ohřát v mikrovlnné troubě. Teplem přípravek lépe pronikne do vlasů.

Jestliže se hroutíte nad svými úzkými rty a na plastickou operaci se vám nechce, zkuste mátový olej, který je k dostání v prodejnách se zdravou výživou. Olej na rty bude působit tak, že lehce natečou a zčervenají.

Až se vám do rukou dostanou jednorázová papírová prkénka na záchod, nezahazujte je jako zbytečnost. Skvěle se jimi odstraňuje přebytečná mastnota z pleti.

V pubertě je obvyklé, že se lidé potí více než jindy. Pokud vás čeká cokoliv důležitého a vy chcete udělat dojem a nekazit si jej mokrými koláči, použijte deodorant už v noci. Pronikne totiž hlouběji do potních žláz a v jeho práci pro vás mu nezabrání ani následná ranní sprcha.

Řasy budou ještě výraznější, jestliže je před aplikací řasenky poprášíte sypkým pudrem.

Před nanesením rtěnky rty potřete tenkou vrstvou make-upu. Její barva bude výraznější a také by měla déle vydržet na vašich rtech.

Na dovolenou si přibalte prázdnou lahvičku navíc (od šamponu, sprcháče) a naplňte ji stejným množstvím vody a opalovacího mléka. Vzniklou směs nanášejte na vlasy, které pak nebudou na slunci tak trpět. Tenhle trik zná i Paris Hilton, která svou plavou hřívu vystavuje slunečním paprskům častěji než kdokoliv jiný.

Už pankáči v osmdesátých letech věděli, že nejlépe vlasy tuží cukr. Vy si vyrobte vlastní přírodní tužidlo rozpuštěním dvou kostek cukru v půllitru vody.

Obočí upravíte buď bezbarvou řasenkou a nebo neposlušné chloupky zkrotíte trochou vosku na vlasy, který nanesete jemným kartáčkem.

Vaše oblíbená řasena začala hrudkovat? Prodlužte jí život kapkou Coca-Coly. Nevěříte? Zkuste a uvidíte!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 144