Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Avril Lavigne / foto:

Rej masek? Namalované holky se mužům nelíbí

Holky, buďte přirozenější, žádají muži.

Miliony mužů na celém světě si myslí, že ženy na sebe patlají příliš mnoho šminek. A zároveň preferují ty, které si osvojí přírodnější vzezření.

Make-up k horšímu
Výzkum odhalil, že jeden z pěti mužů by uvítal, kdyby jeho partnerka ubrala na make-upu. Jeden z deseti by potom upřednostnil, kdyby žena neměla make-up vůbec žádný.

Ukazuje se, že výrazný make-up, tak jak ho propaguje třeba prsatá modelka Jordan či zpěvačka Christina Aguilera, vychází z módy. Okázalá maškaráda už spíše odpuzuje než láká.

Mužům také vadí, když si ženy nechávají make-up přes noc. Rovněž něžné pohlaví přiznává, že to s malováním a vylepšováním občas přehání.

Hvězdy make-up potřebují

Jenže make-up má své opodstatnění. Množství žen se jím snaží zamaskovat horší pleť, nikoliv jen vypadat ještě lépe.

Jasně patrné je to například u celebrit. Nalíčené vypadají skvěle, ale když je fotoaparát paparazziů přistihne nepřipravené, jejich obličeje jsou nevýrazné a mnohdy navíc nesou nepěkné známky přílišného líčení.

U obyčejných žen ale často nejde o problémy s pletí jako spíše nedostatek důvěry. Přitom kdyby se nenalíčené postavily vedle nenalíčených celebrit, mohly by dost možná slavit vítězství.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 190