Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Oční stíny: monokly, nebo ozdoby očí?

Připravili jsme pro vás další díl seriálu o líčení, tentokrát se tedy zaměříme na oční stíny.

Jejich aplikace si žádá zručnou ruku a znalost několika daných pravidel. Nechcete přece vypadat, jakoby vám dal někdo pěstí, anebo snad ano?

Jaké barvy na oči?
Nebojte se experimentovat s barvou očních stínů – barevná škála je široká a možností nepřeberně. Barvy harmonické ladí s barvou oční duhovky, kontrastní barvy zase zvýrazní barvu oka. Pro nejlepší dojem nanášejte vždy alespoň dvě barvy očních stínů – světlou a tmavou.

Modré oči – harmonické barvy = modrá a šedá, kontrastní barvy = oranžová, okrová, hnědá, fialová, zlatá

Hnědé oči – harmonické barvy = hnědá, béžová, měděná, kontrastní barvy = tyrkysová, zelená, modrá, růžová, vínová, fialová

Zelené oči – harmonické barvy = zelená, žlutá, šedá, kontrastní barvy = fialová, meruňková, hnědá, cihlová

Aplikace stínů

Důležité při správné aplikaci je vědět, jak máte postavené oči, jinak se totiž líčí oči blízko sebe, jinak daleko od sebe, jinak se líčí malé oči, jinak zase oči mandlového tvaru atd. My se podíváme na nanášení stínů u očí normálně posazených, standardního tvaru.

Oční stíny se nanášejí vždy před linkou či řasenkou. Na správně připraveném víčku je už vrstvička make-upu a pudru, které stíny zafixují. Začněte světlým stínem, kterým pokryjete celé horní víčko, nanášejte s pomocí pěnového aplikátoru a poté rozetřete do ztracena štětečkem. Pak naneste tmavý stín do vnějšku oka a štětečkem rozetřete do středu oka. Vnitřní koutek je tedy vždy nejsvětlejší, vnější nejtmavší. Na dolní víčko naneste tenčím štětečkem tmavý stín, ale pozor - jen v tenké lince kolem řas.

Vše dovršte jemným orámováním oka tužkou a to nejlépe v šedé či hnědé barvě, aby výsledek nebyl moc kontrastní. A nakonec samozřejmě musí přijít řasenka. Vizážisté radí nanést ji nejdříve na řasy na spodním víčku a až pak na horním víčku. Na řasenky se ale podíváme podrobněji v dalším článku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 22