Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

To je móda! Sexy šaty z kondomů

Nemá váš miláček rád kondomy? Nevadí. Použít se dají i totiž jinak než při sexu – třeba na výrobu šatů. Nevěříte?

Kondom skoro lepší než látka
Na trhu je kondomů spousta – různě barevné, různě parfémované, s výstupky či bez. Podle statistiky společnosti Median používá tuto pánskou ochranu zhruba polovina Čechů. Ale jak je vidět, kondom se dá využít i jinak než jako prevence početí. Módní návrháři z něj třeba vytvářejí módní kreace.

Provokace a charita
Satén. Samet. Džínovina? To tu všechno už dávno bylo. Za poslední léta se návrháři snaží provokovat a k výrobě svých modelů používají roztodivné materiály. Jedním z nich i kondom. „Kondomové šílenství“ však má svého jmenovatele – boj proti AIDS, a různé aktivity s tím spojené, kterých se designéři čas od času účastní.


Žhavé outfity z Brazílie
Jednou ze specialistek na módu z kondomů je i brazilská módní návrhářka Adriana Bertini, která dokonce vytvořila dvě „kondomové“ řady oblečků - „Dress Up Against AIDS“ a „Condom Couture“. „Používala jsem vadné pánské ochrany, které neprošly kvalitativním testem,“ svěřila se designérka.

Bertini je známá tím, že se už deset let se snaží inspirovat mládež k bezpečnému sexu. Zda se jí to daří, je otázkou (obzvláště u jihoafrické omladiny, kdy je jako „ochrana“ považována sprcha po aktu). Nicméně její modely měly u módních kritiků velký úspěch.



A co svatba, brouku?
Mezi „kondomovou módní špičku“ patří i návrhář Jack Mackenroth. Tento Američan rovněž pro kampaň zaměřenou proti AIDS vytvořil šest fešných outfitů, včetně luxusních svatebních šatů. „Úpřímně musím říci, že to byla taková moje oběť. Mám totiž alergii na latex. Musel jsem mít proto k ruce dobrovolníky, který mi pánskou ochranu vybalovali a připravovali na šití,“ svěřuje se Mackenroth. To nic však nemění na tom, že na šest jeho modýlků bylo vypotřebováno 32 000 kousků kondomů. Ale řekněte, není to krása?


Číňané – (ne)množte se!
Fanoušky kondomů jsou bezesporu i Číňané. V zemi, kde je 1300 milionů obyvatel, se ale neřeší ani tak výskyt AIDS, jako přelidněnost. „Používejte kondomy a vyhnete se neplánovanému početí,“ hlásají zdejší bilboardy. O tom, jak jsou kondomy multifunkční, svědčí i modely čínských návrháři. Což o to, šatičky jsou to pěkné, otázkou je, jak jsou pohodlné. Kdo z vás by chtěl trávit den v latexovém skafandru - uvařený horkem a ulepený podivnou parfemací pánských ochran?

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 42