Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: bonprix.cz

Nejste dokonalá? Optické triky pro ženské tvary

Máte široké boky, velké břicho, pozadí nebo široká stehna? Máte pocit, že ať už na sebe vezmete cokoliv, dojem nemůže být nikdy lepší? Opak je pravdou, vhodné oblečení zamaskuje více, než si myslíte.

Mnoho žen si stěžuje, že mají krátké tělo a k tomu příliš široké boky, velké břicho nebo silné nohy a pozadí. Mnoho z nich ale také bohužel volí velmi nevhodné oblečení, které jejich nedostatky spíše jen zdůrazňuje. Na co zapomenout, pokud byste ráda působila vyšší a štíhlejší?

Cílem je vaši postavu opticky prodloužit pomocí svislých linií a nedělených ploch. Vyvarujte se proto nošení kontrastních i širokých pásků, těsných obtažených živůtků, příliš měkkých podprsenek bez kostic a výztuže a také sukní nebo kalhot se zvýšeným pasem.

magazin.cz
Pro prodloužení siluety noste delší topy.

Jak prodloužit siluetu?
Naopak délku opticky prodlouží úzké pásky, a to ve stejné barvě, jako je horní díl oděvu. Výborné jsou také vyztužené podprsenky vhodného střihu, které pozvednou poprsí a prodlouží partii bránice.
Halenky a tuniky nošené přes sukni a kalhoty také prodlužují siluetu.

Jak ale na široké boky, větší bříško nebo silnější nohy? Určitě pomohou svislé pruhy a syté tmavé barvy v horní polovině těla. V dolní polovině těla pak zase spíše matné látky.

Pro plnoštíhlé

Pokud chcete zamaskovat nedostatky plnoštíhlejší postavy potisky a světlé, zářivější barvy používejte jen v horní polovině těla. Vhodné jsou také stahovací kalhotky beze švů a punčochové kalhoty, které pomohou přirozeně uhlídat to, co přebývá, na svém místě.

Máte-li plnější spíše dolní polovinu těla, upoutejte pozornost spíše k horní polovině. Vhodné jsou k tomu účelu šály a šátky nebo výraznější bižuterie. K vyvážení dolní poloviny těla můžete použít také vycpávky v ramenou nebo halenky, ve kterých se budou vaše ramena zdát širší.

magazin.cz

Máte-li plnější dolní polovinu těla, přitáhněte pozornost k horní.

Větší zadeček a boky
Ženy s plnějšími tvary v dolní polovině těla by neměly podle módních poradců nosit vodorovné detaily a vzpory v dolní polovině, ty rozšiřují. Určitě je také třeba se vyvarovat sakům a halenkám, které mají svůj dolní lem v nejširší partii. Vhodné nejsou ani minisukně a krátké šortky.

Od pasu dolů se vyvarujte světlým, lesklým látkám od pasu dolů. Ve váš prospěch také nebudou pracovat velké zadní rozparky na sakách a kapsy na dolních dílech oblečení. Doporučit nelze ani současný módní hit, kalhoty v „harémovém, tureckém stylu“, které jsou nabírané u kotníků.

magazin.cz

Důležité je kvalitní spodní prádlo.

Důraz na spodní prádlo!
Spodní prádlo je u žen s plnějšími tvary dvojnásobně důležité. Vyplatí se pořizovat si je kvalitní, lépe beze švů a především ne moc těsné. Spodní prádlo, které vyrýsuje vaše obrysy vám rozhodně lichotit nebude.

Pro ženy se silnými lýtky je zase vhodné volit délky ke kolenům nebo těsně pod kolena, pomoci mohou i tmavší, matné punčochy. V žádném případě nezdůrazňujte širší lýtka jehlovými podpatky, křehkými sandálky s tenkými pásky, leginami nebo kozačkami jen do půli lýtek.

Máte-li navíc krátké nohy, nejvhodnější je obuv na středně vysokém podpatku. Obuv bez podpatku i příliš vysoké podpatky váš nedostatek jen zdůrazní.

magazin.cz

Pro silnější lýtka jsou nejvhodnější boty na středně vysokém podpatku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34