Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Zimní trend: Nohy v bílém!

Máte pěkné nohy? Pak je nezapomeňte obtáhnout bílými punčochami či legínami.

Bílá v zimě pofrčí, tedy obzvláště na nohách. V kurzu jsou totiž bílé punčocháče nebo legíny. Pokud se vám nebude zamlouvat sněhový odstín, můžete ho zaměnit za smetanový či lehce béžový. Ovšem platí tu jedno pravidlo: Vyhýbejte se jakýmkoliv lesklým materiálům! Tuto zimu budou přísně tabu. Místo nich vsaďte raději na matnější úplety či látky.

Další varianta: Nadkolenky či podklolenky
Pokud vás z nějakého důvodu štvou punčochy (či legíny), vsaďte na světlé podklolenky. Vhledem k mínusovým teplotám doporučujeme natáhnout je na klasické silonky.

S čím nosit bílé punčochy?
Bílé punčochy či legíny mají tu výhodu, že ladí téměř ke všemu. Záleží tedy jen na vás, jaký styling si vyberete. Tady je pro vás pár tipů:

Naprostá klasika: Černobílá kombinace
Protiklady se přitahují. A to platí i o nesmrtelné kombinaci černé a bílé. Super volbou jsou například černé šaty, bílé punčochy a černé boty na vyšším podpatku.

Vaše bělostné nožky skvěle vyniknou i v kombinaci s outfitem, který má černý nebo bílý potisk. Chcete být za sexy vampa? Pak si oblečte k černým minišatům stejně temné kozačky nad kolena.


Trendy minimalismus
V jednoduchosti je prý síla. Proto módní návrháři doporučují kombinovat bílé punčochy s minimalistickým stylem, který se vyznačuje modely jednoduchých střihů a tlumenějších barev, jako jsou šedá, bledě modrá, bílá, hnědá, krémová.

Vaše běloskvoucí nohy budou vypadat skvěle, pokud zvolíte objemnější vršek - například rozevlátou tuniku či větší úpletový svetr. K bílým punčochám se hodí i oblečení z kůže - například kožená minisukně či kabátek.


Retro „šedesátky“ a „sedmdesátky“
Máte ráda módu šedesátých nebo sedmdesátých let? Tak se inspirujte vzhledem tehdejších módních ikon, jako byla třeba modelka Twiggy či Jean Shrimptonová.

V šedesátých letech se nosily barevné minišatičky áčkového střihu. Styl sedmdesátých let je jasný - zemité tóny a velké potisky květin či geometrických vzorů. Na scéně byly různé tuniky, košile, upnuté šortky...

Pokud se chcete odvázat, „namíchejte“ si svůj retro model z výraznějších barev, jako je žlutá, oranžová, fialová nebo smaragdově zelená.


Volání přírody...
Pokud jste vyloženě přírodní typ, určitě budete mít v oblibě teplé, zemité barvy, jako je béžová, tmavě zelená, hnědá či bronzová. Místo sněhově bílých punčoch můžete zvolit krémové.

Vsaďte na ručně pletené svetříky se složitějšími vzory. Slušet vám budou rovněž různé plédy či kabáty z měkké vlny, tvídové sukně, šortky či kožené doplňky.


Bílé psaní od Sněhurky...
Když bílá, tak bílá! Vylaďte se do této zimní barvy celá. Zkombinujte všechny odstíny bílé, smetanové či krémové. Sněhově bílé punčochy nebo legíny vypadají dobře s nějakým krémovým „vrškem“, jako je třeba delší svetr s páskem či kožíšek.

Pokud toužíte po troše barvy, můžete svůj bílý arzenál sladit s pastelovými tóny jako je světle modrá, šedá nebo růžová.

Bonus: Bílé legíny se skvěle hodí i k dalšímu trendu - kožešinovým botkám.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 34