Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Na plese buďte sexy princeznou!

Plesová sezóna je tady! Čekají nás maturitní plesy, taneční, vesnické bály… Příležitostí pro oblečení krásných šatů bude dost a dost. V čem letos uděláte díru do světa?

Volba, zda dlouhé, či krátké šaty, je čistě na vás. Ovšem třeba maturantkám přece jen trochu více sluší dlouhé šaty, které jsou o něco slavnostnější. Ale i v krátkých můžete být za královnu večera, důležitá je volba modelu – šaty vám musí stylově sedět, barva ladit k vašemu typu, doplňky by také měly padnout k modelu a co je nejdůležitější, vy se v plesových šatech musíte cítit skvěle. Vždyť v nich chcete zazářit!

Krátké šaty
Korzetový živůtek je u tvůrců společenských modelů velmi oblíbený. Aby také ne! Krásně vám vytvaruje postavu – opticky zúží pas, pozvedne poprsí a vypadá zkrátka dobře. Pokud je model doplněn kolovou sukní, tak sluší snad každé postavě.

Tyto černé šaty jsou vkusně ozdobeny zářivými stříbrnými šperky, s nimiž ladí i lodičky. Plesy a jim podobné společenské události snesou více, tak se nebojte třeba extravagantního náramku, kterým ozdobíte biceps.

magazin.cz

Zvířecí vzory se objevují také na šatech. Model s takovým vzorem je sám o sobě dosti výrazný, pozor tedy na konečný výběr doplňků.

Zvolte vždy maximálně jeden dominantní doplněk (v tomto případě to jsou náušnice), zbytek by měl být spíše umírněnější. Dobrou volbou je i obruč kolem krku – skvěle se hodí k modelům, které jsou zdobnější v oblasti výstřihu a dlouhý závěs by tak byl už navíc.

magazin.cz

Červená barva je sexy a kdy jindy se do ní obléci než při zvláštní společenské události. Jednoduchý tubový model zdobí krásně vyřešená horní část se zapínáním za krkem, jež je doplněno skleněnými kamínky. Tento typ zapínání, které odhalí ramena, vykouzlí krásnou siluetu a nechá vyniknout šíji a ramenům. Set šperků – velké kruhy a masivní náramek – k modelu sedí.

magazin.cz

Inspirace asijskou módou je u dalších šatů patrná. Tento střih je lichotivý, rovná silueta zakryje menší nedostatky postavy, minirukávky vytvarují ramena, úzký výstřih prodlouží krk. Černou barvou rozhodně nic nezkazíte, ale vždy se pokuste model něčím ozvláštnit. Tady se o to postarala výšivka a výrazné náušnice.

magazin.cz

Bílá barva nevinnosti nemusí zdobit jen svatební šaty, nebojte se jí ani při výběru jiných modelů. Tato tuba je v pase zdobená štrasem vykládaným pásem. Kovový náramek bude slušet dračicím, které si s romantickými kousky nerozumí.

magazin.cz

Dlouhé šaty
Dlouhá sukně u plesových šatů je klasikou, které se některé dámy nechtějí vzdát. Proč také? Takovéto modely vypadají zvláště společensky a navíc zakryjí nožky, pokud nejsou vhodné k vystavování.

Lesk je působivý a společenským modelům sluší. Šaty poseté flitry pod umělým osvětlením krásně zazáří. Obepínající střih zvolte, pokud jste se svou postavou spokojená, odhalí totiž každé noční otevření lednice!

magazin.cz

Fialová barva je elegantní, a když správně zvolíte její odstín, bude slušet každému typu. Korzetový živůtek společně s dlouhou širokou sukní je naprostým evergreenem plesů a bálů. K takovým šatům se hodí vyčesané vlasy a maximálně jemný set šperků.

magazin.cz

Jestliže chcete šokovat a být na plese naprosto nepřehlédnutelná, oblékněte model, který spíše odhaluje než zakrývá. Nic na tom nezmění ani dlouhá sukně. Se šperky to už nemusíte přehánět, bohatě stačí zdobení na šatech. Jasné barvy budou slušet snědé pokožce.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 54