Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Na jaře pofrčí drdoly! Jak je vytvořit?

Pokud máte dlouhé nebo polodlouhé vlasy, máte na jaře vyhráno. V kurzu jsou totiž drdoly. Vyzkoušejte, který vám nejvíce sedí...

Jako balerína

magazin.cz
Drdoly a uzly na jaře pofrčí. Záleží však jen na vás, jakou z trendy variací si vyberete. Takže začněte zkoušet a poznejte svého favorita. Prvním tipem je „ulízaný“ drdol ve stylu baleríny, který upřednostňují módní návrhářky Jil Sander nebo Diane von Furstenberg.

Vyrobit si tuto parádu není nijak náročné. Stačí, když vlasy rozčešete a na týlu hlavy si uděláte klasický culík. Ten pak obtočíte kolem gumičky, čímž vám vznikne drdol, který je potřeba zasponkovat, aby se nerozpadl. Použít můžete klasická pérka – vypadají nenápadně a dobře drží. Hotový účes zafixujte lakem na vlasy.


Variace pro holky kudrnaté

magazin.cz
Máte rády zpěvačku Amy Winehouse? Ať už odpovíte jakkoli, módní značka Moschino se nechala inspirovat jejími vlasy a vytvořila drdol ve stylu Amy. Chcete ho také?

Jak na to: Hlavně je důležité, aby vaše hříva získala na objemu. Ten si vyrobíte tak, že od střední délky až po konečky mokrých vlasů nanesete pěnové tužidlo. Vlasy pak vysušte fénem a vyčešte do vysokého culíku na temeni hlavy.

Chcete, aby měl váš drdol podobu rozčepýřeného „vrabčího hnízda“? Ještě předtím, než cop obtočíte kolem gumičky, zlehka jej natupírujte. Hotový drdol opět zasponkujte pérky a přelakujte. Nezapomeňte účes doplnit stylovým šátkem nebo čelenkou!


Poněkud uvolněné romantické mravy
Pokud preferujte romantický styl, možná vám bude sedět tento nedbalý drdol, který si tak oblíbila módní značky Proenza Schouler či Nina Ricci.

Důležité je, abyste při tvorbě tohoto stylu zachovávaly určitá pravidla: vlasy kolem hlavy by měly být co nejuvolněnější. Pracujte pouze se zbytkem kštice, kterou opatrně zčešete dozadu.

Jaký typ drdolu zvolíte, je čistě jen na vás. Efektní je například romantický pletený cop, který nedbale smotáte do drdolu a zajistíte sponkou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 16