Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Šaty z čokolády!

Módní podívaná jen pro otrlé „čokoholiky“! Věřte-nevěřte z této kakaové pochoutky se dají vyčarovat nádherné šaty, a dokonce i boty!

Čokoládová móda na molu
Jak je vidět, milovníků čokolády je na světě dost. Svědčí o tom i každoroční  velké čokoládové módní přehlídky, z nichž nejslavnější je Salon du Chocolat.

K vidění je spousta zajímavých čokoládových kreací, které nějakým zázračným způsobem přiléhají k tělu modelů či modelek. Ať už jste milovníci hořké, mléčné nebo bílé čokolády, je zaručeně na co se dívat!

magazin.cz


Souboj výrobců a designérů

Módní přehlídka čokoládových modelů je pro mnohé výrobce těchto kakaových pochoutek skvělou reklamou, a tak se snaží co nejvíce zaujmout. Švýcarský Lindt, německý výrobce sladkostí Lambertz i čokoládovna Bonnat přišli na přehlídku s odvážnými modely.

Ovšem nebyli sami. Do hry vstoupili i klasičtí módní návrháři a designéři, kteří si nenechali ujít příležitost vytvořit ze sladké hmoty svou vlastní módní kreaci. A výsledek? Tady je...

Pralinka k nakousnutí
Model německého výrobce sladkostí Lambertz je provokativní – vévodí mu odvážný korzet a balonová minisukně. Přestože outfit působí stabilně, otázkou je, jak se v něm cítila německá modelka Alena Gerber, která tuto čokoládovou kreaci předváděla. Tuhý kakaový krunýř ji možná sevřel žaludek, ovšem chuťové pohárky se ošálit nenechaly. Během přehlídky ji prý pekelně honila mlsná!

magazin.cz

Hon na čokoládového jelena
Americká návrhářka Diana Kane tvoří modely převážně z látky. Tento čokoládový pokus byl víceméně výjimkou. Jak je vidět, nepotěšil by jenom myslivce, kteří by jistě uspořádali „hon na jelena“, ale i jiné čokoholiky, jež by se k nim rádi přidali. Vždyť ve hře je kvalitní hořká i bílá čokoláda!

magazin.cz

Péřovka z čokoládových kuliček
Uf, to je tíha! Kolik kilogramů může taková bunda z čokoládových kuliček vážit? Odpověď na tuto všetečnou otázku zná jen německý výrobce čokoládových hříchů – firma Lambertz.

magazin.cz

Čokoládový hrdina
Výrobce tohoto fešného kabátce se nám nepodařilo vypátrat. Jedno je každopádně jisté – jeho čokoláda musí být echtovní, protože všechny ozdoby včetně knoflíků, výšivek či známých vojenských motivů zůstaly dlouhou dobu na svém místě.

magazin.cz

Švýcarská pochoutka
Švýcaři si na svou čokoládu potrpí a firma Lindt je téměř považována za švýcarský národní symbol. O to je překvapivější, že svou kakaovou chloubu nevystavila příliš na odiv.

Model firmy Lindt je z poloviny ušitý z rudé látky (jedná se především o korzet) a doplňuje jej tisícovka luxusních čokoládových kuliček. Houslistka Linzi Stoppard, která tento čokoládový skvost předváděla, si musela dávat pozor, aby všechny kuličky nesnědla, jinak by se jí nařasená sukénka rozpadla.

magazin.cz

Čokoládový Popelčin střevíček
Před pár lety Angličanka Frances Cooley prožila klíčový okamžik – na dovolené v Belgii narazila na starou formu, v níž se kdysi vyráběly ozdobné čokoládové botky. Ševcovská forma ji natolik nadchla, že se rozhodla něco podobného udělat sama. A tady je její kolekce krásných voňavých čokoládových lodiček. Popelky, třeste se!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 31