Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Zázračné masky proti akné

Taky vás přepadly červené pupínky s bílou čapkou? Nabízíme recepty na domácí masky, které je alespoň částečně zredukují.

Začněte načisto
Pleťové masky jsou skvělá věc. Aby mohly dobře působit, potřebují ale takzvanou „úrodnou půdu“ – ještě předtím, než je aplikujete, očistěte si pleť.

Ideální je zvolit peeling, pokud však nemáte čas, postačí alespoň pleťové mléko a voda. Máte tento krok již za sebou? Pak už není co dodat a pusťte se do díla!

magazin.cz

Kvasnicová čistka

magazin.cz
Tato maska vám sice nemusí vonět, nicméně jde o levnou a účinnou záležitost, kterou byste mohli vyzkoušet.

Jak na to: Půlku kostky droždí (nebo celou, záleží na vás) smícháte s troškou mléka tak, aby vznikla kašička. Výslednou směsí potřete obličej. Masku nechte působit do té doby, dokud nezaschne. Pak ji smyjte vlažnou vodou.

Co dům dal

magazin.cz
Určitě máte doma jednu cibuli, trochu medu a mouku (ideální je ovesná, ale pokud není, vystačíte si i s polohrubou)... Jediná věc, se kterou u této masky musíte počítat, je kratší cibulový pláč. Pokud jej ovšem překonáte, stojí to za to…

Jak na to: Cibuli najemno nastrouhejte, přidejte k ní lžičku medu a trochu ovesné (či polohrubé) mouky. Všechny ingredience pečlivě promíchejte, naneste na obličej a nechte působit 20–25 minut. Nakonec smyjte vlažnou vodou.

Vejce s dvojím účinkem

magazin.cz
Jediné, co potřebujete, je vajíčko. To stojí pouhé 3 koruny, takže levnější masku široko daleko nenajdete.

Jak na to: Rozklepněte vajíčko, oddělte bílek a žloutek zvlášť. Bílkem si pomažte obličej a počkejte, až na kůži zatuhne. Pak jej smyjte vlažnou vodou. A teď přišel čas na druhou várku: žloutek rozmíchejte na kaši, aplikujte na pleť a po několika minutách smyjte.

Tato jednoduchá maska vám přinese hned dva bonusy: bílek vyčistí póry a žloutek pleť dokonale hydratuje.

Ozdravná kúra z lékárny

magazin.cz
Máte doma aspirin? Pokud ne, tak si pro něj skočte do lékárny. Proč? Protože s těmito pilulkami se dají udělat hotová kosmetická kouzla…

Jak na to: Dejte do skleničky 2–3 tablety nepotahovaného aspirinu, zalijte lžičkou vody a počkejte, až se prášky rozpustí. Pak vmíchejte 1–2 lžičky medu. Měla by vám z toho vzniknout hustší hmota, kterou si pak naneste na obličej. Po 15 minutách masku smyjte vlažnou vodou.

Banánová maska

magazin.cz
Banány obsahují antioxidanty a mukopolysacharidy, které blahodárně působí proti akné. Tak proč exotické plody nevyužít?

Jak na to: Je to docela jednoduché. Potřebujete dva banány, které oloupete, vložíte do misky a vidličkou rozšťoucháte na kaši. Do vzniklé hmoty přidejte ještě dvě čajové lžičky medu a znovu pečlivě promíchejte. Masku naneste na obličej a nechte působit. Po 15–20 minutách banánový nános smyjte vlažnou vodou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9