Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Jak lze kouzlit s fénem?

Z obyčejného vysoušeče vlasů se fén vypracoval až k nepostradatelné pomůcce pro vytváření účesu. Nechybí zřejmě v žádné domácnosti. Někdo jej používá denně, někomu stačí na něj sáhnout párkrát do roka.

K vysoušeči většinou dostanete také speciální nástavce, kterými docílíte narovnání nebo zvlnění vlasů.

5 pravidel pro zdravé vlasy
– Proud vzduchu nesmí být nikdy příliš horký, protože by zbytečně ničil lesk vlasů.

– Jemné vlasy kadeřníci doporučují foukat střídavě minutu teplým a studeným vzduchem, čímž docílíte většího objemu a přirozenosti účesu.

– Vlasy bychom během fénování neměli natahovat do hladka, ale vyhlazovat je natáčením na kulatý kartáč. Natahování vlhkých vlasům jim odnímá pružnost.

magazin.cz

– Pokud nechcete vlasům škodit, udržujte vzdálenost fénu od hlavy patnáct centimetrů a fénujte po směru růstu vlasů.

– K tvarování účesu je dobré přistoupit až ve chvíli, kdy jsou vlasy téměř suché.

Rozvlňte prameny bez kulmy
Vlny vám pomůže vykouzlit i nástavec, kterému se říká difuzér. Naberete jím volně položený pramen vlasů, přitisknete jej k hlavě a chvíli necháte působit teplý vzduch, takto postupujete po celé hlavě.

Před sušením je dobré nanést tužidlo, aby vlny později nezplihly. Souměrné, hladké vlnky nebo zatočené konečky nejlépe vytvaruje fénovací kulma, zkuste například teplovzdušný kartáč.

magazin.cz

Lesklé a rovné nejen s žehličkou
Existují fény se speciálním nástavcem, který keramickými hroty přenáší teplo přímo k vlasu a pohybem jako při česání jej narovnává. Poohlédnout se můžete i pro fénu se speciálním plovoucím hřebenem, který vlasy vyrovnává už od kořínků, a díky ionizační technologii je navíc schopen zabránit poletování a krepovatění vlasů.

Chraňte si vlasy
Při jakékoli úpravě vlasů nezapomínejte na jejich ochranu či výživu. Na trhu existuje spousta výrobků, které vám vlasy buď ochrání před vysoušením, krepovatěním nebo lámáním. Další pak pomohou účes zafixovat na požadovanou dobu či vlasy vyživí a ozdraví.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1