Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

Nezapomínejte na nohy – rozmazlujte je!

Sice je každý den neukazujeme na veřejnosti, ale i přesto bychom si měli nohy hýčkat a starat se o ně minimálně se stejnou péčí, jakou věnujeme rukám.

Péči o nožky začněte koupelí chodidel, která uvolní napětí a připraví kůži na následnou pedikúru. Koupelová sůl s eukalyptem nebo rozmarýnem unavené nohy probudí k životu. Lázeň s dubovou kůrou nebo šalvějí zažehnává nepříjemný pach nohou. Pečlivě je pak osušte, především mezi prsty.

Tip: Pro uspíšení prokrvení nohou je dobrá hořčičná koupel. Dejte do horké vody pět polévkových lžic hořčice, ponořte do vody nohy přibližně na patnáct minut a potom je osprchujte ledovou vodou.

magazin.cz

Pěkné rozmazlování
Jelikož je v kůži chodidel málo mazových žláz, rychle zdrsní a svraští se, proto nezapomeňte po sprchování namazat nohy bohatým výživným krémem, který zanechá kůži měkkou a poddajnou.

magazin.cz

Odstraňte balast
Po pečující koupeli je vhodný čas na odstranění zrohovatělé kůže. Ztvrdlá místa se dají dobře obrousit pomocí pemzy nebo speciálního pilníku. Neodstraňujte kůže příliš mnoho a neodtrhávejte ji. Nadbytečně odstraněná ztvrdlá kůže se rychleji obnovuje, a důsledkem jsou pak její silnější vrstvy.

Pokud denně při sprchování zjemníte nohy peelingem, nemá zrohovatělá kůže šanci se vytvořit. Výrobky s krystaly soli, řasami a bahnem nohy obrušují a kůži a chodidla vyhlazují.

magazin.cz

A nakonec tip na ovocnou masku: Vezměte jednu polévkovou lžíci jakéhokoliv univerzálního krému, jednu polévkovou lžíci ananasového a jednu pomerančového džusu a čtvrtku zralého banánu, vše smíchejte. Naneste na nožky, přikryjte hliníkovou fólií a po zhruba třiceti minutách omyjte teplou vodou. Vaše nohy pak budou jako znovuzrozené!

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 5