Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock.com

S kůží na trh

Kůže ve všech podobách zůstává na módním nebi stálicí pro sezónu jaro a léto 2011. Na jaře ale bude jednoznačně „in“...

Kožené sako, kabelka, kozačky, peněženka či detaily zdobící oblečení z jiných materiálů... Barva přitom nehraje žádnou roli, kůže může být v klasických odstínech černé, hnědé, nebo bílé, ale i v netradiční modré, zelené, či růžové.

Kůže je nadčasová a zakoupení jakéhokoli koženého kousku je téměř věčnou investicí, zvolíte-li dobrý střih, barvu a styl. Dříve ale kožené oblečení nebylo spojováno s noblesou, ale spíše s moderní rockovou hudbou a alternativou.

magazin.cz

Cokoliv si přejete
Dnes už kůži nevnímáme jako revoltu a ani jako materiál vhodný pro nevzhledný, ošoupaný kabát, ale naopak jako atraktivní módní materiál. Díky moderním technologickým postupům je dnes možné vyrobit z kůže prakticky cokoliv.

Kromě klasických kousků, jako je kabát, bunda, taška, boty či peněženka, můžeme nosit i kožené kalhoty a sukně, a dokonce i spodní prádlo, které je vyrobené ze speciálně zpracované velmi jemné kůže. Objevují se nové úpravy kůže, které ji činí přitažlivější, jemnější nebo mění její povrch, aby měla zajímavější vzhled, co však zůstává, je její univerzálnost.

magazin.cz

Pro každou příležitost
Kožené oblečení a doplňky jsou vhodné pro každou příležitost, zvolíte-li ten správný styl a sladění s ostatními kousky oblečení. V kůži můžete působit seriózně na pracovní schůzce, stejně jako budete sexy na večerní party.

Kůže je tedy nejen tradiční materiál, ale také materiál módní, kterým vyjadřujete svůj vkus a zároveň vysoké nároky na kvalitu. Přestože mnoho lidí volí pravou kůži, pro její vlastnosti a charakteristickou vůni, zvyšuje se i zájem o imitace kůže.

magazin.cz

Pravou, nebo imitaci?
Máme-li volit mezi pravou kůží a imitací, je ve hře nejen volba mezi přírodním materiálem a materiálem kůži jen připomínajícím, vzhled takového materiálu a kvalita, ale také nároky na čištění a cena. Zatímco cena imitace nemusí být vždy automaticky nižší, čištění bude v mnoha případech skutečně jednodušší.

Na rozdíl od klasické kůže, kterou necháváme čistit v čistírně, lze kůži v podobě imitace dokonce svěřit pračce. Takové usnadnění péče o modní výrobek může pak hrát roli i ve výběru odstínu. Již se nemusíme obávat světlých odstínů, které se snadno špiní a lze zvolit módní bílou či smetanovou, které jsou trendy pro nadcházející sezónu jaro a léto 2011.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 8