Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kadeřnictví „nahoře bez“ / foto: www.trendhunter.com

Kadeřnictví, kde vám nabídnou víc...

...než jen střihání, barvení a „foukanou“. Nevěříte? Zírejte!

Vlasové studio coby nemocniční pohotovost
Kdo z vás má rád nemocnice? Nikdo. No, ale najdou se i tací, kteří si na zdravotnická zařízení hrají. Například berlínský kadeřnický salon Notaufnahme (v českém překladu něco jako Pohotovost) a podle toho to tam i vypadá.

magazin.cz
magazin.cz

Nemocniční postele, kde čekáte, až vás sestřička, tedy pardon, kadeřnice ve zdravotnické uniformě, povolá do křesla. Pokud si objednáte termín střihání na pátek nebo sobotu, budete mít šmikání zpříjeměné hudbou, kterou jen pro vás (a vaše spolupřísedící) namixují profesionální dýdžejové. Ceny sestřihů jsou od 18 eur výše (asi 432 Kč). Za barvení zaplatíte zhruba 16 eur (tedy 384 Kč). Více se dozvíte na webových stránkách.

magazin.cz
Pánská záležitost: Kadeřnictví „nahoře bez“
Jo, v Austrálii tam je teplo. A existuje tam jedno místo – kadeřnictví Hot Cuts – kde vám krev doslova projde varem. Aby ne, když kadeřnice pracují zásadně „nahoře bez“. Majitel salonu, jistý Wojtek Wasilewski, přiznává, že sehnat personál do nově otevřeného salonu nebylo lehké. Ne každá „mistryně střihu a barvy“ byla ochotná pracovat s odhaleným hrudníkem. Nakonec se zadařilo a po 18 měsících našel pár odvážných a šikovných děvčat.

Salon už funguje nějaký ten pátek a klienti jsou nadmíru spokojení. Ovšem za pohled na ženské vnady si zarostlí pánové trochu připlatí. Třeba „stylový sestřih“ s desetiminutovou masáží hlavy zde přijde na 80–100 australských dolarů, což je 1380–1730 korun. Zvědavci mohou přepnout na webovku.

Střihání a potom snídaně. Nebo naopak?
Přemýšlení nejednoho člověka vyčerpá. A když zákazník přemýšlí (a neustále se rozmýšlí), kterýže střih či barvu vyzkouší, brzy mu vyhládne. Zřejmě proto v lodnýnském kadeřnictví Percy&Reed servírují klientům snídani.

magazin.cz
V nabídce je všechno možné – croissanty, párky, vejce, bagetky. Pro milovníky sladkého jsou zde přichystány muffiny a koláčky. Samozřejmě k mání je káva i čaj. Ale pozor – za kadeřnické služby a snídani se platí zvlášť! Nicméně s plným žaludkem člověk účet přece jenom lépe stráví. Více info.

Vesmírná odysea
Na salonu The GHD Headquarters v Leeds by nebylo nic tak zvláštního, kdyby ovšem neměl interiér zařízený jako vesmírnou loď (autorem celého konceptu je architekt Carey Jones).

magazin.cz

Když si sednete do nabízeného křesla, máte pocit, jako kdybyste startovali třeba na Měsíc. Zda mají zdejší kadeřníci nadpozemské schopnosti, nevíme. Nicméně ceny za služby jsou horentní. Takže pěkný let vzhůru!

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 21