Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Ponožky do střevíců: zkuste to taky!

A je to tady zase! Na módních molech se opět procházely modelky s ponožkami ve střevících na podpatku. Půjdete do toho taky?

Někomu může tento trend přijít ošklivý, zvrácený, nevhodný až nechutný, jiný bude nad nekonvenčností a netradičností tleskat. Ponožky oblečené do bot na podpatku nám módní tvůrci vnucují už léta, bohužel či možná bohudík, zatím jim jejich snaha nevychází. Tahle kombinace se masivním trendem ještě nestala.

Když už jsme u ponožek, trochu si je proklepneme. Člověk by řekl, že jde o zcela tradiční kousek našich šatníků, nad kterým nemá smysl přemýšlet, ale opak je pravdou. Zkuste si třeba vzít ponožky do letních sandálů a buďte navíc chlap, v tu chvíli vás módní znalci roznesou na kopytech. Anebo si vyrazte kamkoliv, obujte si tenisky a ponožky, které vám budou sahat minimálně do půlky lýtek… V tu ránu končíte, jakmile vám jsou vidět nohy, musíte mít jedině kotníčkové ponožky. Zrovna tak do barvy ponožek vám bude leckdo kecat. Například kníže Schwarzenberg s oblibou nosí rudé ponožky a je mu šumák, co si o tom kdo myslí, ale média to nedávno dost podrobně probírala…

Módní trend na molu
Mladá italská značka Marni ve své módní show předvedla modely pro sezónu jaro/léto 2012. Modelky se po molu procházely v outfitech postavených na netradičních kombinacích vzorů a materiálů, střihy jednotlivých kousků byly ale velmi střízlivé a strohé, tradiční byla i barevnost. Co ale měly všechny modelky společné? Každá měla silonové ponožky vytažené do půli lýtek.





Módní trend v praxi
A jak už tomu bývá, Češi jsou v módě oproti světu téměř vždy pozadu. Takže všude kolem nás už ponožky ve střevících vcelku zdomácněly, u nás se tak asi nikdy nestane. I kdyby se nám to stokrát líbilo a ke stylu oblékání se to hodilo, neoblečeme si to, mohl by se na nás totiž někdo nehezky podívat…

Takhle to vypadá, když si ponožky do otevřených střevíců na platformě obleče Londýňanka. Navíc si neodpustí bláznivě zkombinovat krajkové romantické šatičky a bundu v army stylu.

magazin.cz

Další dívka je z Milána a má opravdu pro strach uděláno, i když taky je možné, že v Itálii nikdo neřeší, co nosí někdo jiný. Kráska si podle žhavého módního trendu vzala šaty ve stylu stará-mladá (nechybí ani krajkový límeček) a k nim obr psaníčko z lesklého materiálu a puntíkaté ponožky do modrých střevíců.

magazin.cz

A do třetice: extravagantní Pařížanka, které rozhodně smysl pro humor a módu nechybí. Ve skrze tradiční kombinace topu bez rukávů a široké sukně v délce pod kolena doladila kabelkou zdobenou liščím ocasem, střevíci na vysokém podpatku a samozřejmě ponožkami.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2