Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Šokující japonská móda!

Jestli jste si někdy pomysleli, že v módě nelze už nic jiného vymyslet, že vše tu už někdy bylo, tak jste se mýlili.

Podle všeho stále ještě existují styly, které by zasloužily dostat se mezi masy, protože tu jsou a jen se o nich ve světě neví. Kdo za novinkami v módě stojí? Japonci!

Ano, je to tak a není se ani čemu divit. Japonci jsou prostě jiní, nevím, čím to je, ale je to tak. Je o nich známo, že jsou machři přes elektroniku, zvládají světu dodávat stále nové a nové vynálezy, jsou neskutečně pracovití, rádi fotí, mají šílený smysl pro humor, podivné televizní soutěže a hlavně velmi zvláštní cit pro módu.

Japonci dokážou kombinovat všechny možné kousky, a to tak, že se celek ani náhodou nepodobá některému ze známých stylů typu elegantní lady, hippies, techno, gothic, sportovní styl, country, army…

Tohle jste ještě neviděli
Tento mladík si prostě navlékl tričko a přes něj další z průsvitného materiálu, k tomu široké šortky, košili, která je také průsvitná, boty na vysoké platformě a ke všemu obrovský klobouk. Prostě mišmaš, který by mu tady bez povšimnutí kolemjdoucích neprošel.

magazin.cz


Kimono je japonský národní oděv, o tom není sporu, ale v minulosti k němu pánové určitě nenosili modré mikádo a náušnice jako tento chlapík. Tak co, milí čtenáři, vyrazíte mezi lidi v některém z krojů, které nosili naši předci?

magazin.cz


I tento mladík se tak trochu inspiroval dobou, kdy se kimono nosilo tradičně, ale možná také ne a prostě si jen vzal na sebe delší sukni, triko a přes to kabát se zajímavým vzorem. No a nezanedbal ani doplňky a to hlavně volbu kabely, která je netradičně gumová.

magazin.cz


Tento prošedivělý kmet by „v našem světě“ možná nadával s jinými stejně starými na drahé rohlíky, v Japonsku ale ne. Tady mužík s vizáží děduly vytáhne prkno, skejtové oblečení a jde trénovat s kámošem.

magazin.cz


Při pohledu na tenhle páreček vás napadne přesně co? Umíte pojmenovat všechny módní styly, kterými se při tvorbě svých outfitů inspirovali? Já tedy ne a spíš je podezírám, že se prostě vyžívají ve vymýšlení kreacích. Dáma má úžasný klobouček, oba mají super botky a milé je i stejné ohrnutí nohavic.

magazin.cz


A nakonec jeden „nejaponec“, který by mezi Japonce bez problémů zapadl. Komplet z manšestru je už, co se střihu týče, netradiční, k tomu potisk ve vínové a oranžové a ještě navrch bílé tenisky. Nejedno japonské srdce by zaplesalo.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 12