Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.ilovemanicures.blogspot.com

Tahle technika zdobení nehtů vás dostane!

Ráda měníte svůj styl? Baví vás lakovat si nehty a jste ráda středem pozornosti? Pak je tato módní novinka přesně pro vás!

Water marble můžeme volně přeložit jako „vodní mramorování“. Jedná se v podstatě o takové lakování nehtů, které můžeme zařadit do nehtového umění. A o co tedy vlastně jde?

magazin.cz

Trik spočívá v tom, že nejde o klasické nanášení laku, jak jsme zvyklé a dokonce nejde ani o kreslení pomocí tenkých štětečků. Jedná se o vytváření originálního umění na vodní hladině! Ač to na první pohled může vypadat složitě, tak opak je pravdou. Této techniky se opravdu nemusíte bát, zvládne to úplně každá. A co tedy budete potřebovat?


V první řadě laky na vytvoření vámi vybrané kombinace barev – čím řidší, tím lepší (nejlépe laky nové, starší mají tendenci houstnout a nemusí jít o drahou investici, stačí obyčejné za pár korun), kelímek s vodou o pokojové teplotě, náplasti, odlakovač, vatičky, tyčinky do uší a párátka (obr. č. 1).
Nejprve si nehty nalakujeme bílou podkladovou vrstvou (obr. č. 2), barvy jsou pak výraznější a déle vydrží. Po zaschnutí podkladového laku musíme ochránit okolí nehtů proti nechtěnému znečištění lakem. Oblepíme je tedy náplastí a to nejen na kloubu pod nehty, ale i nad a přímo pod nehtem (obr. č. 3). Vyhneme se tak zdlouhavému odstraňování laku z míst, kde není potřeba.

magazin.cz

Nyní můžeme přejít k samotnému mramorování. Samotné vodní mramorování probíhá velice jednoduše. Do připravené nádobky s vlažnou vodou, začneme postupně do středu kapat jednotlivé barvy laků. Nová kapka přijde vždy do středu té předešlé (obr. č. 4), ta se pak sama roztáhne do krajů nádobky a vytvoří na hladině barevné kružnice. Za pomocí párátka opatrně vytvoříme vzor (obr. č. 5), zde můžete popustit uzdu své fantazie.

Jakmile jsme s obrazcem na hladině spokojení, přijde to nejdůležitější. Nehtem si vyměříme, jakou část obrazce chceme „otisknout“ a poté prst otočený nehtem dolů vložíme přímo do jeho středu. Zde je důležitá rychlost, čím rychleji nehet projde barevným obrazcem, tím lépe bude samotný výsledek dobře vypadat. Předejdeme tak vzniku bublinek na laku. Též dáváme pozor, aby se nehet nedotýkal dna ani okraje nádobky.
Prst necháme ponořený ve vodě a druhou rukou za pomoci tyčinek do uší odstraníme z hladiny přebytečný lak. Poté můžeme prst z vody vytáhnout (obr. č. 6).

Opatrně odlepíme náplast z prstu, abychom si nepoškodily lak. Přebytečný nátěr odstraníme za pomoci odlakovače, vatiček a tyčinek do uší. Lak zaschne úplně stejně rychle jako při běžném nanášení. Ve výsledku máme originální mramorování (obr. č. 7), které nám bude každý závidět.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 4