Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: www.compulsivas.com

Jedny šaty – 14 způsobů nošení

Ne, vážně si z vás neděláme legraci. Nyní můžete mít opravdu pouze jedny šaty a přitom budete pokaždé vypadat jinak!

Určitě to každá z vás zažila, stojíte v obchodě a držíte v ruce perfektní šaty, které také něco stojí. V tu chvíli se vám začínají v hlavě rodit myšlenky na to, že si je vezmete na sebe jednou nebo dvakrát a co pak s nimi? Co když za pár měsíců vyjdou z módy, nebo se vám už nebudou líbit? Nakonec odcházíte bez nich a ještě dlouho poté vám nejdou z hlavy a mrzí vás, že jste si je přece jen nekoupila.

magazin.cz

To se teď už dít nemusí! Na trhu se totiž objevila „transformovatelná“ móda. S touto unikátní módou přišla mexická návrhářka Ximena Valero. Ximena se narodila 26. května 1977 v Mexiko city. O módu se začala zajímat už jako osmiletá holčička. Možná i díky tomu, že se začala orientovat v oblasti módy v tak raném věku, přišla na trh s neuvěřitelně působivými a „transformovatelnými“ šaty. Jen si to představte! Koupíte si jediné šaty a můžete je nosit i na více jak 14 způsobů.

A jak je to vůbec možné? Nejrůznějším uvazováním, ohrnováním, zastrkováním a převracením jednotlivých částí se tvar i vzhled mění a vypadá pokaždé trochu jinak. Šaty jsou tedy ideální pro ty ženy, které si rády s módou hrají a umí využít svou fantazii.

magazin.cz

Cena těchto unikátních šatů se pohybuje okolo 5000 Kč, což za minimálně 14 různých modelů opravdu není příliš. Takže pokud stále tápete, které společenské šaty jsou pro vás ty pravé, už nemusíte.

Nápad s transformovatelným oblečením nadchl také nejednoho návrháře – např. Donnu Karan, která navrhla svetr Cozy, jenž můžete nosit volně rozepnutý, jako šálku nebo jako top. Francouzský návrhář Tillmann navrhl pro změnu top, který můžete přeměnit na sako, nebo sako, ze kterého snadno vytvoříte originální minišaty. V neposlední řadě se inspirovala také finská značka Jolier, která se zaměřila na podobný princip šatů tzv. 2 v 1. Vedle těchto přizpůsobivých šatů vytváří i šaty oboustranné.

A jestli ještě stále nejste přesvědčená, zda jsou transformovatelné šaty i pro vás, tak se mrkněte na toto video:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1