Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak na oční stíny

Přinášíme vám 10 rad a triků, jak správně a funkčně aplikovat oční stíny!

1. Nikdy si nenanášejte stíny až k obočí
Chcete-li, aby váš vzhled vypadal dramaticky, naneste lehce stíny ke konci obočí, ale nikdy nevybarvujte celou plochu od víčka až k obočí.

2. Nikdy nepoužívejte jen jednu barvu stínů
Působí to příliš plasticky, proto vždy kombinujte alespoň 2 barvy – světlou a tmavou. Budete vypadat jemně a přirozeně.

3. Používejte fixátor očních stínů
Nyní se tato „vychytávka“ dá sehnat skoro ve všech obchodech s kosmetikou. Naneste lehkou bázi fixátoru na víčka a stíny vám pak vydrží po celý den.

4. Namíchání vlastního odstínu
Použijte například 3 odlišné barvy stínů. Základ by měly tvořit tmavošedé stíny, které nanesete na konec víčka. Na opačnou stranu naneste stíny světlé a doprostřed vaši oblíbenou barvu. Začněte stínovat od nejsvětlejších stínů k nejtmavším. Barvy vždy musí plynule přecházet z jedné do druhé, proto používejte navlhčený kartáček na jejich nanesení.

magazin.cz

5. Vyberte si výrazné barvy, které rozzáří váš pohled
Nebojte se použít třeba i tak výraznou barvu jako je modrá, zvýrazníte tím barvu svých azurových očí. Máte-li hnědé oči, použijte sytou žlutou barvu nebo zelenou k zeleným očím.

6. Bílé stíny opticky zvětšují oči
Naneste vždy bílé stíny nad víčko, protože opticky zvětšují oči a zvýrazní tak váš „laní pohled“.

7. Třpytivé stíny
Ty jsou in, ale pozor, mohou zvýraznit vrásky a jemné linky v okolí očí. Máte-li náznaky vrásek, vyhněte se agresivním barvám se třpytkami a použijte jemné odstíny jako třeba zlaté třpytivé stíny. Určitě budete naprosto okouzlující!

8. Kouřové oční stíny pro dramatický pohled
Aplikujte tmavou oční linku podél vrchního víčka a poté naneste stíny, které rozetřete kartáčkem do ztracena. Kouřové stíny jsou ideální pro večerní líčení.

9. Rtěnka a stíny
Vždy dávejte důraz pouze na jednu část obličeje. Buď výrazně namalované oči a transparentní rtěnka nebo lehce nalíčené oči a výrazná barevná rtěnka. Nikdy nekombinujte výrazné nalíčení rtěnky a očí, působí to lacině.

10. Nebojte se experimentovat
Vyzkoušejte, co vám sluší! Třeba i růžové stíny. Zkrátka nebuďte nevýrazná a dejte o sobě vědět!

magazin.cz

No a komu se do nanášení stínů stále nechce a zdá se mu to příliš pracné, tak nezoufejte! Existují totiž stejně jako nalepovací řasy i nalepovací oční stíny. Nejde sice o žádnou novinku, ale můžete i tak oslnit na nejedné párty, např. s tygřím vzorem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2