Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: e-mancipate.net

Mantyhose: Punčochy pro moderní muže

Jsou prý pohodlné a trendy. To je důvod, proč u mužů jejich kredit tak stoupá. Punčochy pro pány – zvané „mantyhose“ jsou velmi populární v Německu, Skandinávii a USA. Víte proč?

Punčochy, které přilnou k noze

Mantyhose jsou punčochy, které muži nosí buďto pod kalhoty, nebo jako módní doplněk. Podle výrobce jde o super věc – za prvé, manipulace s punčochami není nikterak náročná (stačí je jen natáhnout a jít), materiál je elastický, takže přilne ke každé noze, a navíc má skvělou krycí schopnost, takže schová veškeré kožní nesrovnalosti. Chan Kramer, vynálezce těchto punčoch věří, že oblíbenost jeho zlepšováku rapidně poroste a dřív nebo později se z něj stane stabilní módní doplněk. Francesco Cavallini, víceprezident luxusní punčochářské firmy Emilio Cavallini souhlasí: „Mantyhose jsou extrémně elastické, takže padnou jak drobnějšímu Italovi, tak i mužům z jiných zemí světa.“

 

magazin.cz

 

Chcete je vyzkoušet i vy? Tady je pár rad přímo od jejich vynálezce:

 

1. Opatřete si správnou velikost

Tato rada zní sice trochu fádně, ale Chan Kramer ví, co říká. Jakmile totiž padne vaše volba na menší punčochy, budou vás elasťáky pěkně kousat, obzvláště na místech, kde byste to nikdy nechtěli. Snažte se tedy velikost punčoch přizpůsobit své konfekční velikosti – takže pokud si běžně kupujete svršky ve velikosti XL, učiňte tomu i u punčoch.

 

2. Naučte se natahovat punčocháče

Ale tady bacha. Ještě, než vyzkoušítr mantyhose, kupte si v obchodě obyčejné silonky a nacvičte si první aplikaci s nimi. Předejdete tak zbytečným nehodám.

 

3. Vyberte si punčochy, které budete nosit

Na trhu je jich spousta, jenže ne všechny jsou pro vás. Pokud váháte, které barvě či vzoru dáte přednost, zkuste se odpíchnout od svého šatníku. Klidně zvolte punčocháče, které barevně odpovídají vašim šortkám nebo kalhotám (nejenom, že vám k nim budou ladit, ale navíc se vyhnete tomu, že se v nich budete cítit nesvůj).

 

magazin.cz

 

4. Věnujte pozornost barvě své kůže

Pokud si zvolíte průsvitné punčocháče (ať jednobarevné či se vzory), měli byste při volbě jejich odstínu brát v potaz i barvu své kůže. Oba tyto faktory totiž budou vytvářet celkový odstín vašich lýtek.

 

5. Holit, nebo neholit?

Pokud jste „přírodní typ“ a používáte žiletku pouze na obličej, tak správně zvolené punčochy vám pomohou opticky překrýt váš pěstěný porost na nohách. „V tomto případě zvolte raději tmavší odstíny punčoch, které jsou navíc hustěji pletené, tudíž tlustší,“ radí výrobce. Vyhráno mají ti, kteří si své nožky poctivě holí – ty si totiž mohou vybírat z celé škály barev a vzorů.

 

6. Noste boty, na které jste zvyklí

Spousta vyznavačů mantyhose zpočátku netuší s čím mantyhose nosit. Podle Chana Kramera jsou tyto obavy zbytečné. Noste to, co předtím. Důležité je, aby barva punčoch ladila, nebo se doplňovala s tím, co máte na sobě. Totéž platí i o botách. Pravdou ale je, že mantyhose se skvěle hodí k teniskám.

 

magazin.cz

 

Kde je seženete

Mantyhose v Čechách nekoupíte. Ale můžete si je opařit přes internet – například na webovce manstrumpor.se. Jedny punčochy, které jsou vyrobeny ze směsi bavlny a nylonu, vás přijdou na 27 dolarů. Nové vzory a inspiraci najdete také na anglických stránkách e-mancipate.net.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 3