Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jarní péče o obuv

Skutečnost, že na scénu nastupuje teplejší počasí, neznamená, že není nutné se o boty starat, například impregnovat je či krémovat. Víte, že boty z obchodu nejsou ničím napuštěné, ani jakkoli předem ošetřené?

Proto je důležité obuv naimpregnovat, nejlépe třemi vrstvami ještě před prvním nošením. Jednotlivé vrstvy necháme postupně vsáknout. Že je impregnace hotová, poznáte nejlépe podle toho, že tekutina stéká po povrchu boty. Kvalitní impregnace obuv ochrání nejen proti vodě, ale i znečištění. K tomuto účelu si můžeme zakoupit například impregnační sprej, který je vhodný rovněž na všechny textilní materiály, například deštníky, bundy, batohy, stany apod.

 

magazin.cz

 

Kožené boty potřebují svou nutnou dávku výživy stejně jako naše pokožka, jinak praskají a odírají se. Leštidla oproti tomu slouží jen ke zběžnému osvěžení vzhledu obuvi, ale v žádném případě nenahrazují krémy. Před krémováním nezapomeňte obuv řádně vyčistit. V rámci péče krémujte i okraj podrážek. Ideální na údržbu je vyživující a samolešticí krém v jednom. Má tu výhodu, že kůži nejen leští, ale zároveň i vyživuje. Semišové boty vypadají skvěle, když jsou nové, proto jim musíme věnovat zvýšenou pozornost.

 

Speciální renovační sprej na semiš a broušenou kůži pomáhá účinně a přitom jemně ošetřit povrch bez rizika odření. Pravidelným používáním spreje omezíte zažírání nečistot do hloubky vlasu a zabráníte blednutí barev. Takto ošetřený materiál se také snáze čistí a vydrží dlouho jako nový. Abyste předešli i případnému narušení usně či promočení, použijte i impregnační sprej.

 

Nohy se potí opravdu každému. Nepříjemnému pocitu ze zápachu obuvi přejdete pravidelným používáním antibakteriálního osvěžovače obuvi. Účinně neutralizuje a desinfikuje pach v běžné i sportovní obuvi a vy se tak můžete bez obav zout kdekoliv a kdykoliv. Pomoci mohou i parfémované vložky. Jejich speciální povrch absorbuje pot a zároveň uvolňuje parfém.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1