Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Plavky, v nichž uplavete nejeden bazén

Léto ještě nekončí, a pokud se chystáte k vodě, kde si chcete i skutečně zaplavat či se dokonce sportovně vyžít, k vaší „plavkové výbavě“ musíte přidat také sportovní plavky.

Nejlépe takové plavky, které vám umožní neomezený pohyb ve vodě bez rizika, že vám uplavou nebo se nevhodně vyhrnou.

Pokud máte vysportovanou postavu a nemáte co skrývat, pak rozhodně volte sportovní plavky dvoudílné. Stejnou službu vykonají i plavky jednodílné, ale neočekávejte, že se v nich opálíte. Určitě v nich ale budete mít menší problém vlézt do studenější vody, protože chrání zejména citlivé břišní partie před prvotním šokem ze změny teploty.  Pro sport můžete také použít plavky ve střihu tankiny.
Dvoudílné plavky jsou nejlepší řešení pro ženy, které si chtějí užívat sportu, aniž by se zaobíraly nepohodlností nebo nepraktičností plavek. Současně se také chtějí opálit více, než jim umožní plavky celé. Spousty módních značek letos představily kolekce dvoudílných sportovních plavek, ve kterých se nebudete cítit jen pohodlně a připravená na sport za jakýchkoli podmínek, ale hlavně, si budete připadat sexy!

magazin.cz

 

Trendem ve sportovních plavkách jsou klasické barvy, některé značky ale vytvořily také modely vícebarevné, které mají rozhodně co do sebe. Co je však mnohem důležitější, je výběr správného materiálu. Důležité je, aby plavky měly takové vlastnosti, které vám přinesou co největší pocit pohodlí. Stejně jako je mnoho jiných druhů sportovního oblečení vyráběno z materiálu coolmax, také pro plavky je skvělou volbou. S tímto materiálem jsou plavky po chvilce suché, hodí se tedy i pro náročné druhy sportu. Materiál je navíc velmi pevný. Coolmax je sice dražší, ale rozhodně se do něj vyplatí investovat.

magazin.cz

 

Rovněž polyester je skvělou volbou pro plavky, jeho vlastnosti jsou ideální jak pro klasické, tak pro sportovní plavky. Ultralehký nylon je materiál, se kterým se u plavek setkáváme velmi často. Při sportu ani opalování by vám však příliš nepomohl, spíše uškodil, jednou z jeho hlavních vlastností je totiž udržování tepla.

magazin.cz

 

Zapomeňte na bavlnu, která se hodí pro plavky výhradně na slunění. Vhodnými materiály jsou lycra nebo elastan. Nejlepší je kombinace těchto dvou materiálů – takové plavky seženete poměrně snadno, protože tato technologie je nejen osvědčená, ale také jedna z nejoblíbenějších.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!