Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Kotníčkové boty by vám na podzim neměly chybět

Kotníčkové boty jsou pro podzim jako dělané – chrání celou nohu včetně nártu před studeným větrem a chladným vzduchem. Ale zase nejsou tak vysoké jako kozačky, takže padnou každé noze a hodí se snad ke každému oblečení.

Kotníkové boty jsou největším konkurentem kozaček a jejich originalita, pohodlnost i krása jsou vlastnostmi, které je na tento pomyslný vrchol dostaly.

 

I ve světě kotníčkových bot se samozřejmě uplatňují všeobecné trendy, které hýbou podzimní sezonou – najdeme zde modely na klínku se šněrováním, pohorky nebo boty ve stylu jezdeckých či vojenských. Nelze však opomenout ani boty na podpatku, ve kterých se snoubí elegance a jednoduchost.

magazin.cz

 

Co se týče barev, stále se bude opakovat klasika: černá, hnědá, písková a vínová, tedy ty, které jsou snadno kombinovatelné, a díky nimž budou vaše botky využitelné k jakémukoliv outfitu. Pokud jste ale mladší ročník, nebojte se ani výrazných barev. Ty letos letí a je to jen dobře.

Kotníčkové boty na plochých podrážkách jsou logicky tou nejpohodlnější variantou. Jejich předurčením je, že je budete nosit s oblibou a často, kdykoli a kamkoliv, k džínům i k sukním. K dostání je samozřejmě mnoho typů. Letos budou frčet, jak už jsme zmínili, i modely připomínající pohorky. Nemusíte být ani typ na túry, aby vám v kombinaci s kalhotami a objemnou kožešinovou vestou nebo kostkatou flanelovou košilí a koženým páskem neskutečně sekly! V zateplených příjemnou kožešinkou budete jako v bačkůrkách!

 

Klínek či malý podpatek představují zlatou střední cestu – chůze v takových botách je celkem pohodlná a ulice v centru se svými dlažebními kostkami už tak pro vás nebudou noční můrou. Navíc vám zvýšený podpatek samozřejmě postavu opticky protáhne a přidá jí několik centimetrů navíc, které mnohdy dodají kýžené sebevědomí. Nejkrásnější jsou jednoduché na platformě nebo modely, které vypadají jako dědovy papuče. Skvěle vypadají s úzkými džíny nebo si do nich vezměte ponožky, jejichž horní část shrňte nad okraj bot – k sukni nebo šortkám jde tato varianta naprosto skvěle.

magazin.cz

 

Kotníčkové boty s podpatkem jsou kapitolou samy pro sebe. Naprosto luxusně budou vypadat s úzkou sukní po kolena. Dají vyniknout štíhlým nohám a ty méně štíhlé zase hezky protáhnou.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!