Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Staráte se o své řasy?

V okolí očí je pleť čtyřikrát slabší než na jiných místech obličeje, proto zasluhuje tu nejvyšší pozornost.

Mikro masáž očního okolí je účinný pomocník v boji s příznaky stárnutí a únavy té nejjemnější a nejcitlivější části obličeje. Hydratačními a vyživujícími přípravky jemně působí na pokožku očního okolí. Má také drenážní účinek, který působí proti váčkům a kruhům pod očima. Mikro masáž zmírňuje a odstraňuje vrásky v okolí očí a regeneruje tyto citlivé partie. Mikro masáž bývá v nabídce většiny lepších kosmetických salónů.

magazin.cz

 

Váčky pod očima

Může se jednat o vrozenou predispozici, příčinou může být onemocnění - např. ledvin, močového ústrojí, zánět dutin a další, kdy tělo zadržuje vodu. Mnohdy stačí také nevyspání, nedostatek tekutin. Pročišťujte ledviny dostatečným přísunem tekutin, aby mohly z těla odstraňovat toxické látky. Přestaňte kouřit, snižte konzumaci alkoholu, kávy a čaje. Největší část tekutin by měla tvořit obyčejná voda bez bublinek. Na okolí očí používejte lehčí krémy, nebo je po dvaceti minutách, kdy se výživa dostatečně vstřebá, smyjte. Otoky zmírní okurková šťáva, plátky brambor. Pokud mají váčky dědičný původ a nic na ně nezabírá, můžeme si vypomoci k odstranění plastickou chirurgií.

 

Výživa řas

Řasy jsou denně zatěžování množstvím řasenky, kterou zpravidla odličujeme až na konci dne, někdy dokonce řasy odličujeme a opět líčíme i více než jednou za den. Jako ostatní části těla jsou vystavené slunci, zimě, špatnému životnímu prostředí a podobně, takže jsou jistě velmi mnoho zatěžované. Přitom jsou, co se týče regenerace opomíjenou součástí. Ruku na srdce, kolikrát jste jim kdy popřáli nějakou výživu? Pleť v obličeji a pokožku těla hýčkáme krémy, ale s řasami jsme na tom už hůř. Co tedy s tím? Máte několik možností. Večer před spaním po důkladném odlíčení můžete řasám dopřát výživu ve formě ricinového oleje, který vetřete do řas (pokud neseženete ricinový olej, můžete jej nahradit i olivovým- panenským za studena lisovaným). Při večerním ošetřením pleti můžete také krém vetřít až ke špičkám řas. To ovšem není vhodné při příliš hutných krémech, vhodnější jsou lehké emulze. O víkendu dopřejte řasám odlehčení a neličte je vůbec nebo pouze průhlednou výživnou řasenkou. Přetřít je můžete také již zmiňovaným olejem, budou pak výraznější i bez líčení. Nenechávejte také odličování řas až na večer, ale udělejte tak hned, jak přijdete z práce domů (tedy pokud se večer již nikam nechystáte).

magazin.cz

 

Řídnutí a ztráta řas

Někdy může dojít k prořídnutí nebo úplné ztrátě řas. Může za to řada faktorů jako alergie (na čočky, řasenky, make-up), užívání některých druhů léků, hormonální poruchy, působení jedů z okolního prostředí, snížená funkce štítné žlázy, špatná výživa. Je třeba doplnit vitaminy, především betakaroten, vitamin E (kapsle vitaminu E se dají propíchnout a aplikovat přímo na řasy), B-komplex, B12 (pivovarské kvasnice), panthenol. Vyhněte se používání líčidel a používejte přírodní kosmetiku. Stravujte se zdravě a vyváženě, vyhýbejte se chemii v potravinách.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!