Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Přirozená krása a jemné líčení

Nastávající jarní sezóna žádá změnu! Představujeme vám novinky, které se právě chystají. Dají vyniknout přirozené kráse v účesech i v samotném líčení. Všude převládají jemné, nenápadné tóny.

Již v těchto dnech by měla začít revize vaší kosmetické taštičky. Důvod je zřejmý: vyřadit křiklavé barvy! Jde o rudé rtěnky, tmavé konturovací tužky či výrazná líčka a oční stíny v černé, tmavě hnědé, sytě fialové. Nežádoucí jsou i všechny studené tóny.

Jestliže jste v zimě používaly hutnější make-up, nechte jej odpočinout do příštích mrazů. V nové kosmetické výbavě by jej mělo nahradit lehčí fluidum nebo tónovací krém, které pleť pouze sjednotí. O drobné nedokonalosti se pak postará kvalitní korektor – nezatěžuje póry tak jako rovnoměrná vrstva make-upu. Vhodné je tady připomenout známou pravdu, že příliš mnoho pudru vytváří nepřirozenou „masku“.

magazin.cz

 

Efekt matné pleti je v jarním období potřeba pouze v oblasti t-zóny (čelo, nos, brada), která se často mastí. Jinak se ale nebojte použít rozjasňovač se třpytkami. Takto připravený základ je dobré doplnit jemnými tóny meruňkové nebo lehce narůžovělé, jež skvěle korespondují s přirozeností. Stíny či rtěnka v těchto odstínech budou slušet vždy! A pokud chcete zvýraznit oči, zapomeňte na spodní tmavé linky. Raději sáhněte po bílé tužce, ta oči opticky zvětší, černá je naopak zmenší a zatlačí do hlavy. Pro push-up efekt řas můžete použít dvě vrstvy řasenky či velmi tenkou horní oční linku v hnědé barvě, která působí daleko přirozeněji, než klasická černá. Vhodné je i prodloužení a zahuštění řas.

Více života vdechněte i svým vlasům, které v zimě dostaly pořádně zabrat. Základem úspěchu je kvalitní péče s výrazným regeneračním účinkem, doplněná o hydratační složky a vitamíny podporující tvorbu keratinu. Na poničené konečky vlasů použijte speciální olejíčky, zamezující dalšímu třepení. A na čas vynechte žehlení i náročné foukání, které příliš vysušuje. Pro dosažení objemu zvolte velké pěnové natáčky, na nichž vlasy nechte doschnout. Účes by měl celkově působit lehkým dojmem – můžete si třeba vyzkoušet pomocí tužidla namačkat přirozené vlny. Co se týče barev, hitem jara budou jemné nenápadné melíry vždy o pár odstínů světlejší, než je barva vašich vlasů. Účes to zcela nenásilně oživí.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!